Va multumesc atat pentru raspunsuri cat si pentru intrebari. Daca Victor nu ar fi fost un tatic dedicat trup si suflet baietelului sau acest topic nu ar fi existat. Este evident ca nu putem discuta toate detaliile acestui caz pe un forum public si sper sa intelegeti. Personal consider aceasta discutie un succes, atat prin prisma solutiilor oferite dar mai ales pentru faptul ca va fi pregatit sa faca fata la cel putin o parte din criticile si eventualele preconceptii legate de tati pe care le va avea de infruntat in cazul procesului.
Inca o data va multumesc si daca mai aveti solutii care l-ar putea ajuta pe Victor in problema sa, acestea sunt binevenite.
Imi cer scuze daca nu m-am facut inteleasa. Pt ca mama sa se intoarca in tara, evident ca domiciliul copilului va trebui sa fie stabilit la Victor, cu toate responsabilitatile implicate, responsabilitati pe care dupa cum am mai spus le avea oricum "de facto".
Practic ar fi modul optim de rezolvare al problemei pt ca copilul va avea din nou acces in mod egal la ambii parinti, fara sa fie rupt de unul sau de celalalt si astfel sa aiba o copilarie cat mai fericita si normala pe cat poate avea un copil ai carui parinti au divortat.
Tocmai am explicat ca datele problemei nu sunt cu doua puncte finite A si B din care copilul trebuie sa aleaga. Daca pct. A, Victor, castiga custodia, pct B, mama, se va intoarce alaturi de copilul sau, aici, ca pana acum. Si mama ii obstructioneaza libertatea tatalui prin decizia de a-si lua copilul cu ea in strainatate si ii schimba viata. Exista si un revers al medaliei...dar cred ca dintre a alege sa pierzi "confort" sau "fericire" e mai usor sa pierzi prima varianta.
Martzone, nu cunosti detaliile in aces caz. Nu se pune problema unui sal de 800Ron al mamei, ea a fost inainte de divort mereu sprijinita financiar de Victor, chiar inainte de a ramane insarcinata, fara a munci. In acest moment ei i-ar fi fost convenabil sa ramana in tara pentru ca este intretinuta de iubitul sau si scopul plecarii in Scotia nu este acela de a gasi un loc de munca cibinele copilului. Pana in mom plecarii cei doi parinti locuiau la cateva blocuri distanta si oprogramul de vizita era de comun acord, EGAL. Victor si copilul sau au o relatie speciala si ft apropiata, am mentionat asta si in corpul problemei. Presupunerile si acuzele legate de rel lor sunt total nejustificate partinitoare si nedrepte.
Mirebire, daca tatal ar obtine custodia copilului, cu siguranata mama ar urma copilul inapoi in tara, nepierzand Nimic. Ea doreste doar binele copilului, din spusele sale, nu isi urmareste propriile interese. Acelasi bine al copilului il doreste la fel de mult si Victor