avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Activitate radlid

Activitate radlid

Răspuns la discuția PFA contributie somaj
Va multumesc!
Cu AJOFM am inceput.
Pentru ei,Declaratiile 200, 600 si Decizia 260, însotite de cfitantele de plata aferente nu reprezinta dovada calitatii de de asigurat in sistemul public de pensii si in sistemul asigurarilor sociale de sanatate.
Mi-au cerut contractele de asigurare, insa, conf. Ordinului ANAF 847/2012 nu se mai incheie contracte pentru CAS și CASS. Toate contributiile se platesc la ANAF, în baza deciziei de ipmunere anuala, si de aici incepe toata nebunia.
Revin cu intrebarea: Cum pot incheia un contract de asigurare pentru plata contributiilor la somaj?




Sunt PFA, cu plata contributiilor ( impozit, CAS, CASS) la zi, inclusiv pentru luna septambrie, conform Deciziei de impunere 260, pentru anul 2013. Vreau sa ma asigur si la somaj.
Va rog lamuriti-ma cine imi elibereaza actele necesare incheierii contractului de asigurari pentru somaj, si ce acte imi trebuie? Cei de la fisc ma trimit la casa de pensii pentru adevedinta ca sunt asigurata, cei de la casa de pensii, la fisc, ca acolo am competat declaratia 600 si platesc taxe in baza deciziei 260 (Ord, ANAF 847/2012) si eu ma plimb de la unii la altii cu acte doveditoare (decizii și declaratii de impunere , chitante plati taxe la zi) care nu-mi folosesc la nimic.
Astazi, in final, casa de pensii mi-a eliberat o adeverinta privind stagiul de cotizare CAS, insa doar pentru trim. I 2013, argumentandu-mi ca desi ma vad in baza lor de date cu plata la zi, restul platilor nu apar confirmate...( n-am inteles daca cineva mai trebuie sa confirme sau programul lor actualizat).
Oricum nici aceasta adeverinta nu ma ajuta. La somaj eu trebuie sa fac dovada ”ca sunt” asigurata nu ”ca am fost” acum 6 luni.
Ce paradox! Sa vrei sa platesti taxe si sa nu poti.
Va multumesc.