Ok ! Am inteles ca au acces liber, dar pot merge de capul lor peste tot, la oamenii care lucreaza la utilaje sa ii perturbe ? Sau intra frumos, cer un angajat de la personal si ii insoteste oriunde vor si primesc informatiile necesare ? Pentru ca am patit, au intrat asa ca "hoti" au alergat dupa oameni prin sectii si un domn inspector era sa se loveasca de un palet de pal. Cine era de vina ? Tot angajatorul, si daca le-am spus ca ar fi ok sa vina si sa ii insoteasca cineva care cunoaste fabrica, au spus ca nu trebuie ca ei au dreptul sa intre oricum si oricand !
Buna ziua ! As dori sa stiu daca un inspector (inspectia muncii) poate intra intr-un SRL fara insotitor; si anume : intr-o firma producatoare de mobila el poate merge neinsotit, chiar daca nu are inspectia muncii facuta pentru acesta ? Daca se intampla sa cada pal sau alte obiecte pe el cine este raspunzator ? Sau e normal sa vina la manager care sa ii dea un angajat de la resurse umane care sa il ghideze? Mentionez ca in legea 108/99, privind Inspectia Muncii, ART. 19
(1) Inspectorii de munca au următoarele drepturi:
a) sa aibă acces liber, permanent şi fără înştiinţare prealabilă, în
sediul persoanei juridice şi în orice alt loc de munca organizat de