Astazi am primit o instiintare prin posta, care ma informeaza ca trebuie sa ma prezint in termen de 15 zile la sediul Casei de Sanatate, unde sa depun decizii de impunere etc pentru perioada 2009 - in urma cu 4 ani de zile.
Instiintarea mi-a fost comunicata in temeiul art. 83 alin 4 din OG 92/2003 privind Codul de procedura fiscala cu modificarile si completarile ulterioare si art. V alin. 2 din OUG nr. 125/2011 si completarea legii nr. 571/2003
in anul 2009 pana spre sfarsitul lunii Iunie, am fost mandatat ca agent de asigurari in cadrul unei agentii Allianz Tiriac.
Pentru aceasta perioada am obtinut anumite venituri (sub 850 lei) pentru care mi-a fost retinut de catre companie 10%, iar apoi in 2010 am achitat o regularizare de 6%.
In anul 2009 neavand inca impliniti 26 de ani (pana la data rezilierii contractului de agent) eram coasigurat la sanatate.
Doresc sa stiu daca sunt nevoit sa achit CASS-ul pentru acea perioada? Daca da, ar trebui sa achit si anumite penalitati, dobanzi etc?
Sunt indreptatiti sa imi ceara sa justific plata / neplata contributiei, chiar si daca au trecut mai mult de 4 ani de la incetarea contractului prin care am obtinut venituri?