avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Activitate M_Mihai13

Activitate M_Mihai13

Vă supun atenției următoarea speță.

În data de 01.03.14 am fost implicat într-un accident auto, în 03.03.14 a fost deschis dosarul de daună la asigurator.

Inspectorul de daună cu rea intenție a tergiversat soluționarea dosarului finalizându-l în data de 3.07.14, perioada limită fiind depășită cu o luna de zile, aplicându-se penalități de întârziere de 0.2%/zi.

Acuma intervine următoarea problemă.
Doresc sa înaintez o plangere penala pe numele inspectorului pentru abuz în servici. Nu intru in detalii, dar sunt sigur ca sunt zeci, daca nu sute de persoane cărora le sunt vătămate drepturile prin aceleași mijloace.

Dacă îmi dau acceptul și accept suma propusă pentru despăgubire, mai am dreptul ulterior să solicit plata penalităților de intarziere, plus despagubiri pentru lipsa de folosință provocată de abuzul inspectorului de daună? (estimez că în condiții normale, raportat la actele ce se află în dosar, acesta s-ar fi finalizat într-o lună de zile)

În concluzie, ce părere aveți, constituie un impediment acceptarea sumei pentru a putea cere ulterior penalitățile de întârziere?
Întreb deoarce, mai mult ca sigur actul pe care trebuie să-l semnez va cuprinde dispoziții precum ”pagubitul, prin acceptarea sumei renunță la orice drepturi si pretenții împotriva societății cu privire la dauna...”

Mulțumesc.