Buna ziua, va scriu in numele fratelui meu despre situatia in care se afla si as dori daca sa poate un sfat despre cum trebuie sa procedam sau care sunt sansele reale de a avea castig de cauza.
Situatia este urmatoarea: in urma unui concubinaj inceput in anul 2012, a rezultat un copil, care acum are varsta de 8 luni. Mama copilului a lucrat 3 luni inainte de a fi insarcinata, apoi dupa ce s-a intalnit cu fratele meu a renuntat la serviciu (el este marinar) si pe perioada sarcinii nu a lucrat, impreuna au sta la parintii nostri, in jud Constanta Dupa nastere, o perioada de timp au stat in continuare impreuna, pana la botez (el a mai fost plecat in voiaj intre timp) apoi dupa cheltuielile cu botezul si dupa ce banii s-au terminat, mama copilului a parasit de 2 ori domiciliul la care statea (parintii nostrii) pe motiv ca nu are conditii, ca sta la tara, ca ei trebuie sa i se ofere tot ce doreste pentru ca era obisnuita sa fie plimbata, dusa in vizite, la moluri nu conteaza daca sunt bani sau nu. Dupa ce pleca la parintii ei (la Lugoj) peste o saptamana -doua venea inapoi ca vrea sa isi creasca copilul impreuna, ca il iubeste, etc. Acum este plecata a treia oara, si il tot ameninta pe fratele meu ca il da in judecata si ca el nu are dreptul sa isi vada copilul ca este violent, si ca va face orice sa nu vada copilul deloc sau doar o jumatate de ora in prezenta politiei si in prezenta ei. Intre ei au fost certuri si-au mai tras cate o palma, dar mai mult fratele meu a fost zgariat, oricum niciunul dintre ei nu a ajuns la spital sa aiba certificat medicolegal sau zile de spitalizare. Pe calculatorul de acasa conturile de facebook sau mail au fost salvate cu parolele fiecaruia dintre ei pentru a intra mai usor in cont si a nu scrie parola de fiecare data. Acum ea zice ca fratele meu i-a spart parola de mail/facebook si il da in judecata ca sa faca puscarie si vrea sa demonstreze cu orice pret ca el este violent pentru a-l faca sa nu isi vada copilul. In periada de cand este plecata, el a tot sunat sa intrebe de copil, ea ii spune doar ca e bine, in rest nimic, intoarce discutia tot la proces si certuri gen nu ma mai suna ca am pe altcineva si vreau sa ma marit. Ii repeta la nesfarsit ca pe el nu il intereseaza de copil, dar cand intreaba de el nu ii spune nimic dacat ca e bine, ba mai mult, a rugat-o sa ii trimita o filmare sau poze cu fetita si i-a spus ca avocatul ei a sfatuit-o ca ea nu are nici o obligatie in acest sens sa ca daca vrea sa vada copilul sa se duca la Lugoj. A sunat de mai multe ori in incercarea de a se impaca, nu e bine, il da in judecata pentru hartuire, nu a mai sunat, tot nu e bine , nu il intereseaza ca a fost ziua de nume a copilului si nu i-a spus la multi ani. Acum noi nu mai intelegem nimic: ea avea buletin de Constanta dupa spusele ei isi face buletin de Lugoj probabil ca sa stabileasca domiciliul copilului la Lugoj si sa poata incepe un proces de acolo. Fratele meu cum va ajunge acolo la infatisari? sau se poate stramuta procesul? De doua luni il tot amaninta cu procesul dar nu a primit nici acum citatie. Care e procedura? cat dureaza de la intentarea procesului pana la primirea citatiei? Ea spune ca avocatul ei a trimis deja o solicitare catre GSP (compania unde lucreaza fratele meu) sa le comunice salariul si dupa calculele avocatului ar trebui sa primeasca 700 dolari pe luna desi el lucreaza o luna cu o luna, deci nu primeste salairul lunar, ci o data la doua luni si uneori cu intarziere. Dar daca nu a primit citataie si procesul nu este in desfasurare, poate face asa ceva? Ne puteti ajuta cu un sfat va rugam? Ne-am gandit si la varianta ca el sa o dea in judecata pentru custodia copilului pentru ca ea nu are un loc de munca si nici surse de intretinere a copilului dar e vreo problema ca el are un serviciu care presupune sa fie plecat periodic la intervale de o luna?
Va multumim