Va multumesc pentru raspuns. Am si primit Certificatul de Urbanism cu interdictie de construire pana la intocmirea unui Plan Urbanistic Zonal pentru mai multe parcele. Fostii proprietari au si semnat un document prin care au promis ca nu vor ridica constructii pana ce nu vor avea PUZ-ul. Numai ca eu, ca si nou proprietar nu am stiut de acest lucru.. Exista o prevedere legislativa in care sa fie specificat pentru ce suprafata ai nevoie de PUZ? Respectiv PUD in ce cazuri as putea sa cer? Pt. 1000 mp. ce Plan se elaboreaza de obicei, pe care se doreste o casa P+M (PUZ/PUD)?
O intrebare as avea. Am dori sa construim o casa cu parter si mansarda pe un teren intravilan agricol. Terenul are o suprafata de 1000 mp, iar parterul casei ar fi 75 mp. In certificatul de urbanism ni se comunica interdictie de constructie pana la intocmirea unui PUZ pe mai multe parcele! Terenul se afla pe linga str. Principala a comunei, la periferie. Chiar numai prin intocmirea unui PUZ poti face o casa? Respectiv in mod obligatoriu trebuie sa lasam si un drum cu latimea de 7 m? Langa parcela noastra exista case si in stinga si in dreapta.. In spatele nostru celelalte parcele vor ramine teren agricol. Va rog sa ne ajutati cu un sfat.