Eu nu iau pe nimeni de fraier ca nu-mi pasa ce crezi. Adevarul e ca mi-as dori sa fiu organizator, nu un biet stagiar de anul I.
iuli_c a scris:
Zinix ne iei de fraieri,tu crezi ca lumea nu-si da seama din ce scrii ca esti un ORGANIZATOR.......?????
ne prostesti pe fata.....
pai dc scrie in cod /lege altfel decat in barem vii tu sa ne spui ca e de pregatire ,de zi proasta........X-(
Madalina28, anul trecut ai avut nemultumiri, anul acesta la fel, sunt curioasa ce vei mai avea de obiectat la anul.
Pe de alta parte:
1. Tu de unde stii care ar trebui sa fie nivelul unui aspirant la aceasta profesie? Sau esti tu in postura de a aprecia acest lucru?
2. Nu fac afirmatii aiurea, chiar asa s-a intamplat in anii precedenti (revin si arat, am dat examen in 2012, am picat cu 68 de grile. Am mai invatat 1 an si am luat examenul). Si anul trecut, dupa scris, se plangea lumea pe forum ca vor intra putini, ca a fost greu, etc. Te-ai uitat la nivel national cat de multi au intrat?
3. Ai spus ca UNELE grile (dupa parerea mea nici una, dar nu conteaza) au fost de nedeslusit. Pe restul le-ai facut corect? Ca de la 100 de grile la 50 si ceva cate ai facut tu e cale lunga...
4. Te cred ca ai facut grilele de la inm si de la definitivi, dar e mult mai usor sa rezolvi grile din fotoliul de acasa si alta e sa le rezolvi in conditiile de stres de la examen.
Imi pare rau pentru candidatii care au fost supusi acestor umilinte.Nimeni nu merita asa ceva.
alext a scris:
zinix a scris:
Apropo, in care centru s-au pus foile candidatilor pe jos? Ma mir ca n-au fost linsati ca asta chiar e bataie de joc!
In Bucuresti , la Palatul Facultatii de Drept s-a intamplat. Este si un filmulet pe facebook. Ca se nu fie linsati, nici macar nu ne-au spus unde le arunca, decat dupa ce au facut-o si au plecat de acolo.
Ai impresia ca eu am zis sa nu mai comentezi ca vei avea probleme? :) Ce probleme? Cu cine?
Da, este revoltator sa nu-ti dea apa si sa-ti arunce foile pe jos, cu asta am fost de acord de la inceput. Insa mesajul meu e cei pentru care dau de2,3,..n ori, nu reusesc sa intre, ii invinovatesc pe cei care formuleaza subiecte pentru nereusita lor si nu-si pun problema ca o parte de vina e si la ei.
Apropo, si anul viitor vei auzi ca in 2014 au fost mai usoare grilele...asa se intampla de fiecare data.
Inca o chestie... Nu afirm ca toti cei care au picat examenul nu au fost pregatiti. Exista si zile mai proaste pentru orice persoana, trebuie luate in considerare si oboseala si stresul din timpul examenului. Dar chiar si asa, in proportie de 99% depinde strict de capacitatea de adaptare a fiecaruia, de pregatirea anterioara examenului si de capacitatea de a aplica ceea ce ai invatat, nu de a reproduce.
In concluzie, e normal sa se revolte lumea pentru conditiile in care se da examenul, dar NU pentru subiecte. In conditiile in care sunt persoane care iau examenul (si nu-s putine), inseamna ca grilele (majoritatea lor) au fost corect concepute.
Quod erat demonstrandum. Plange-te in continuare si vei avea succes! Ca eu sunt securista :)
TonyP a scris:
daca era un examen corect... nu s-ar fii simtit nimeni nedreptatit. Nu se intampla pe forumurile de la admitere inm asta spre exemplu. Ptr ca ajungi acasa. Citesti grila, iei codul, cartile si gasesti greseala. deci ceea ce este spus mai sus este o aberatie. Iar grilele din 2011 2012 si 2013 au fost mult mai usoarare decat astea de anul acesta. 2-3 grile sunt gresite doar la penal ( am vbit cu oameni de specialitate care mi-au dat dreptate , avocati si profersori de drept penal ). Faptul ca 80 % sunt usoare nu da dreptul nimanui sa isi bata joc de restul 20. Asta fiind o gandire securisto-comunista de dinainte de 1989... Examenul trebuie sa fie transparent si corect astfel incat fiecare om sa inteleaga ce a gresit, unde a gresit, unde trebuie sa mai invete si unde s-a descurcat.Mie nu imi vine sa cred uneori ca oameni de pana in 30-40 de ani pot sa aiba o astfel de gandire...
@TonyP. Sa stii ca pana prin 2000 examenul de admitere in Barou era serios, admiterea se dadea la Bucuresti la o singura comisie formata din profesori universitari de renume. Intr-adevar, dupa aceea a urmat perioada pe care o stim cu totii, in care intrau toti prostii care aveau pile (si aici exista exceptii, bineinteles). Dar subiectele nu sunt facute de avocati, ci sunt preluate din carti, cu tot cu raspunsuri.
Salut!
Felicitari tuturor celor admisi!
Acum pentru cei care se tot plang pe acest forum:
1. Stiu ce inseamna examenul de admitere in barou...am dat prima data in 2012, nu am intrat. Am mai invatat 1 an si am luat examenul in 2013. Organizarea examenului e execrabila, faptul ca nu ai dreptul la apa decat in situatii exceptionale este de neinteles. Unele grile (maxim 2-3) ar trebui anulate intrucat fie sunt valabile toate raspunsurile, fie nici un raspuns nu este complet. Anul trecut la redactional la penal am pierdut 50 de sutimi pentru ca n-am invatat din cartea dupa care a fost facut baremul,
DAR
2. 80% din grile sunt usoare, pentru cei care au cunostinte de un nivel mediu. Restul de 20% sunt pentru cei care sunt de un nivel mediu spre avansat. Chiar si acele mini-spete au fost formulate in asa fel incat sa poata fi rezolvate fara prea mult efort, strict pe baza codurilor. Insa nu e suficient sa inveti, trebuie sa si gandesti...
3. Nu toti cei care au facut o facultate de Drept au cunostintele si abilitatile de a intra in barou, in special cei de la facultatile private (am facut un semestru de master la Cantemir si am vazut ca intre cei de la stat si cei de la privat sunt diferente enorme in ceea ce priveste cunostintele juridice si nu numai. Drept dovada, pe centru teritorial Cluj a intrat o singura persoana in Barou care isi facuse studiile la o facultate privata). Nu degeaba incepand cu anul II si pana in ultimul an un numar impresionant de studenti se transfera de la universitatile de stat la cele private. Cu toate acestea, sunt sigura ca atat intr-o parte, cat si in celalta sunt numeroase exceptii, asa ca nu dati cu parul ca NU am generalizat.
4. Am recunoscut pe acest forum niste nume pe care le-am vazut si pe forumul de anul trecut. La examenul precedent se plangeau de redactional si de modul de corectare, anul acesta se plang de formularea grilelor. Din moment ce exista numeroase persoane care au luat examenul si unii dintre voi nu reusiti sa-l luati, simtindu-va mereu nedreptatiti, nu va ganditi ca problema ar putea fi la voi si nu la cei care formuleaza subiectele/corecteaza lucrarile?
Am vazut ca sunt nedumeriri in legatura cu tratatul dupa care trebuie invatat la procedura penala... sfat personal: invatati cat de bine e cu putinta Codul si e suficient (bineinteles, daca mai exista si ceva notiuni din facultate). Eu am invatat doar Codul, am citit o data cartea lui Udroiu si mi-am notat cateva lucruri care mi s-au parut importante si am luat 8.25
Iarasi intreba cineva de cartea Ligiei Cotuna la OEPA...nu merita sa-ti bati capul, invata doar Legea si Statutul, baremul a fost cuvant cu cuvant din acestea.
La toate materiile eu am invatat in primul rand codurile, abia apoi m-am apucat de tratate si a fost foarte ok.
Intr-adevar, ultima editie a Cursului de procedura a celor 3 autori este din anul 2011. Am recomandat acest curs deoarece d-nul Traian Briciu face parte din conducerea INPPA si in ultimii doi ani baremele au fost facute dupa cartea lui.
Dupa parerea mea, chiar daca pentru examenul din 2014 se va cere in intregime NCPC, daca stapanesti foarte bine Codul e suficient.