avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Activitate bam1988

Activitate bam1988

Buna ziua,

Va multumesc tuturor pentru sfaturi. Poze mi-a facut si domnul politist si nu stiu daca este pe undeva semn de oprirea interzisa. Procesul verbal nu il contest prin simplul fapt ca am stiu ca am parcat cum am parcat, deci imi asum vina si greseala (stiu ca l-as putea contesta, si aproape sigur as avea castig de cauza, dar nu e genul meu). Astept sa imi vina procesul (poate nici nu l-a facut). Am vorbit si cu un avocat, si acum ma gandesc daca sa depun plangere penala impotriva agentului, si doar pentru a-l sicana si purta pe la comisii si tribunale.

Va multumesc inca o data!
A.T.
Buna ziua,

Vin si eu cu o problema, deoarece doresc sa iau decizia corecta.

Ieri, 10 Sept 2013, ora 19:35 am parcat neregulamentar in Cluj-Napoca, pe o aleea din spatele blocurilor. Nu deranjam circulatia, deoarece au incaput 2 masini in paralel pe langa mine. Nu aici este problema, deoarece am recunoscut ca am parcat ca un bou.

Cand am coborat la masina, dupa aproximativ 10 minute (maxim), era un echipaj de la Politia Sectia 3 Cluj-Napoca, scriau un proces verbal (cred) si aveau acolo langa ei 1 martor (probabil cel care a sunat la Politie, deranjat de Loganul meu alb).

In momentul in care m-am urcat in masina impreuna cu un coleg, politistul mi-a cerut actele de la masina precum si buletinul colegului meu. I le-am inmanat toate, mi-a facut 3-4 poze la masina (poze in care eu apar, fie la volan fie langa usa soferului - acolo imi tineam actele in rucsac).

Dupa aproximativ 10 minute, domnul politai a venit la mine, cu actele mele si fara proces verbal - nu avea la el nici mapa nici nimic, doar actele mele. Va scriu mai jos dialogul avut. Mentionez ca pe tot parcucrsul conversatiilor mele cu dansul, am fost calm si respectuos, deoarece stiam ca am gresit si am parcat neregulamentar, amenda nu e mare si nu ma afecteaza la permis (nu mi se suspenda dreptul de a conduce pentru ca am parcat gresit).

Politai: Daca va aduc procesul verbal il semnati?
Eu: Dupa ce il citesc, bineinteles ca da.
Politai: -Nu schiteaza nici un gest de a merge la masina sa aduca procesul verbal-
Eu: Cat este amenda, ca as dori sa platesc pe loc?
Politai: Nu se poate.
Eu: Stiam ca am voie sa platesc pe loc pana la 20 pct amenda.
Politai: Stii mai bine legea ca mine?
Eu: Se pare ca da.
Politai: Procesul verbal il primesti prin posta. La revedere.
Eu: Domnule Politist, v-am spus ca il semnez, de ce refuzati sa mi-l aratati?
Politai: Hai lasa vrajeala. Prin posta. Ti-am zis.

S-a urcat in masina si s-a dus.
Am poza cu nr de inmatriculare al masinii de Politie (imi cer scuze, dar nu i-am retinut numele).

Seara cand vin acasa, il vad pe tipul care era cu Politaii ca martor. Tragandu-l de limba, aflu ca el a semnat ca martor procesul verbal.

Cand l-a semnat daca Politia a plecat de acolo? Putea sa il semneze doar inainte sa apar eu si inainte sa mi se ceara actele. El probabil ca a semnat fie ca eu refuz sa semnez fie ca se face procesul verbal in lipsa mea. A zis ca nu s-a uitat, ca Politia i-a zis sa semneze acolo.

Daca procesul verbal se intocmeste in lipsa mea, de ce mi-a mai cerut actele si m-a tinut 15 minute degeaba acolo?

Nu este datoria Agentului Constatator, in momentul in care imi returneaza actele, sa imi aduca si Procesul Verbal? Nu e datoria si obligatia lui sa mi-l arate si sa ma intrebe daca am Obiectii? Nu trebuie ca eu sa il vad si sa il citesc inainte sa semnez?

Precizez ca nu am vazut DELOC procesul verbal, nu am fost intrebat daca am obiectii, nimic.

Doresc sa fac plangere penala impotriva agentului, deoarece nu mi-a aratat procesul verbal, nu m-a lasat sa il semnez, nu mi-a respectat dreptul de a plati amenda pe loc (art 109 6 parca din cod).

Pot depune astazi plangere impotriva lui sau trebuie sa astept sa imi vina procesul verbal acasa?

Cu ce/De ce il pot acuza? Eu consider ca a fost abuz in serviciu, a vorbit urat cu mine (Hai lasa vrajeala + ton si atitudine), nu mi-a prezentat procesul verbal desi m-a legitimat si mi-a facut poze la masina, nu mi-a respectat dreptul de a plati pe loc.

Va rog frumos sa ma ajutati in aceasta privinta: se poate sa fac plangere penala impotriva lui? Daca fac, reusesc ceva, sau doar folosesc hartie degeaba? Va fi sanctionat cumva politaiul?

Nu vreau pagube si daune si alte minuni, vreau doar sa fie sanctionat si pus la punct acel agent, ca sa invete ca trebuie sa respecte la randul lui legea.

Va multumesc anticipat,
A.T. (nu stiu daca am voie pe forum sa semnez cu numele, am pus initiale)