multumesc pentru raspuns... din articolele indicate inteleg ca un membru al familiei nu poate fi prezent la aceasta reuniune convocata. Insa cum anume trebuie sa se poarte angajataul in situatia descrisa anterior astfel incat sa fie concediat conform art. 61 lit a si nu pe motiv de neprezentare asa cum isi doreste angajatorul.
As avea nevoie de un sfat referitor la urmatoare situatia. Timp de 3 luni am lucrat la un call center. Dupa perioada de proba, adica 3,5 luni angajatorul mi-a pus in vedere ca incepand cu data de 1 octombrie sa nu mai vin la birouu. Am fost rugata sa semnez cererea de demisie si am refuzat. Mi s-a spus ca ma pot muta pe alt proiect fara sa mi se prezinte o alta fisa a postului. Tot angajatorul mi-a comunicat ca daca nu voi semna concedierea pe cale amiabila ma va transfera automat la acel nou post din cadrul companiei unde nu imi voi putea exercita competentele lingvistice pentru care am fost anjata si daca nu ma voi preyenta o s ama concedieze pentru nepreyentare. Am primit convocarea pentru comisia disciplinara. Ce ar trebui sa fac in aceasta situatie? Angajatorul a folosit un mod abuziv si a prezentat destul de clar calea prin care va scapa de mine legal. Eu nu mi-am dorit nicio clipa s aparasesc locul de munca. Intrebarea mea este de ce nu am fost pur si simplu concediata pe baza art 65 lit a care spune ca nusunt compatibila cu postul. De ce a trebuit angajatorul sa recurga la aceasta metoda? As aprecia un sfat. La convocare poate participa un reprezentant al familiei angajatului? multumesc