Va multumesc pentru raspunsuri. Intr-adevar poate e si vina mea ca nu am verificat actele. Dar cand s-a produs accidentul am fost retinut in Anglia 48 de ore, pentru cercetari, conform legilor de acolo, iar cand am sunat la firma administratorul pentru a anunta faptul ca asigurarea era expirata mi-au spus ca au asigurare, ca nu au avut posibilitatea sa mi-o trimita deoarece eu nu eram in Romania si ca urma sa o trimita prin fax la politia din Anglia, dar se pare ca nu a fost asa.
Eu eram doar angajatul firmei.
Am trimis o adresa (scrisoare recomandata) la BAAR, motivand acelasi lucru, (in luna aprilie, cand m-au instiintat prima data) dar nu am primit raspuns. Acum 2 zile BAAR mi-a trimis o alta adresa prin care ma instiinteaza ca imi revine obligatia legala de a achita despagubirile cuvenite partilor prejudiciate si a cheltuielilor legate de plata acestora (13.000 lire sterline) si sa ma prezint pana pe data de 27.09.2013 la sediul BAAR pentru a discuta modalitatea de plata.
In prezent lucrez la o fabrica in Italia si nu pot sa ajung.
Vad ca parerile sunt impartite. Ce pot sa fac? Care ar fi primul pas?
Va multumesc.
Multumesc. Desi mi s-ar parea normal ca firma sa fie responsabila pentru ca actele masinii sa fie in regula. Si daca nu dispun de banii ceruti ce se poate intampla?
Sunt sofer de camion si am avut un accident rutier in luna decembrie 2012, in Anglia, nu au fost victime, doar pagube materiale, eram angajat cu contract de munca la o firma din Romania, unde executam curse externe Franta- Anglia. Cand s-a produs accidentul am constatat ca asigurarea RCA era expirata. In prezent nu mai lucrez la firma respectiva, si am primit o instiintare de la BAAR cum ca eu trebuie sa platesc despagubirea in valoare de 13.000 lire sterline. Cine trebuie sa plateasca despagubirea, angajatul sau firma?