avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Activitate ciprian_23

Activitate ciprian_23

Răspuns la discuția Dreptul la minor fara proces
Da,copilul are domiciliul la mama.adica sa nu il dam in judecata,daca se poate,pentru custodia exclusiva,astfel inrautatim situatia?Imi cer scuze inca odata dar nu inteleg.iar daca el ia copilul si nu il mai aduce nu se poate face nimic decat prin instanta?
[editat citat- v-am rugat sa nu mai citati mesajele carora le raspundeti, multumesc]

Noi nu l-am amenintat precum ca o sa fie obligat sa plateasca sume mari de bani,el singur a sustras nu stiu in ce context sau cu cine vorbeste el si de la cine primeste sfaturi .noi l-am lasat sa creada ce vrea.inainte sa apar eu,el o tot ameninta ca ii ia copilul iar ea nu stie despre ce e vorba care sunt legile si asa mai departe el simtindu.se amenintat de mine pentru ca inainte sa apar eu mama copilului nu avea situatie materiala sa il dea in judecata profitand astfel de aceasta situatie sa o sperie,dupa ce am aparut eu in viata ei s-a inmuiat cand i-am spus ca i sa il dau in judecata pentru copil.domiciliul copilului figureaza la mama doar ca este trecut pe numele lui.
gi-jane2 a scris:

Deci.. unchiul e cel ce l-a lovit, nu fratele. Nu ati zis in primul mesaj ca ar fi vb de fratele tatalui. Cand s-a intamplat asta si de unde stiti ?
Nimeni intreg la cap nu ar cere copilul la domiciliul lui doar pt pensia ce o va incasa probabil de la celalalt parinte.

Da,unchiul este cel care l-a lovit.impropriu zis unchiul pentru ca nu au fost casatoriti!Credeti-ma acest individ nu este intreg la cap si va spun sigur ca pentru el partea financiara este cea mai importanta!Stiu ca l-a lovit pentru ca in acest week-end am mers la prietena mea acasa si cand ne-am jucat cu copilul intr-un context nu mai stiu cum s-a ivit problema copilul a spus ca il doare nasucul si intrebandu-l ne-a spus ca a fost lovit de ¨unchi¨.El in ideea ca va fi obligat sa plateasca pensie alimentara din urma desi nu stie ca nu o sa plateasca din urma s-a speriat si in anumite mesaje a spus ca renunta la copil si sa faca ce vrea cu el ca nu se mai baga!Se tot suceste in legatura cu copilul deci clar interesul lui direct nu este copilul ci teama ca va fi pus sa plateasca pentru copil.
Am editat textul,imi cer scuze daca nu s-a inteles.El ca sa o incurce,nu este de acord ca eu sa cresc si sa educ copilul dar nici copilul nu il vrea,totul se rezuma la parte materiala si invidia ca mama a reusit sa isi refaca viata.
m_ella2005 ,
[

la partea materiala ma refer la pensia alimentara pe care ar fi obligata ea sa o plateasca pentru copil.Eu m-am referit la tatal copilului ca mai are un frate evident major trecut de 30 de ani care l-a certat si l-a lovit!

[apsati pe butonul raspunde nu pe citeaza, multumesc]
m_ella2005 ,

Doamna/Domnisoara,mama copilului a mers impreuna cu copilul sa se intereseze ce acte ii trebuiesc ca sa poata inscrie copilul la gradinita,i s-a spus clar ca trebuie sa fie si semnatura tatalui si mentionez el este inscris la gradinita din orasul lui iar mama vrea sa il inscrie la gradinita unde locuieste in prezent,sunt de acord cu Dumneavoastra ca inscrierile s-au facut din vara dar pentru anul viitor tot ne vom lovi de acesta.Ma intelegeti gresit cu problema pe care o avem,noi nu am cautat niciodata sa il indepartam pe tatal lui de el ba mai mult i s-au permis vizite in miez de noapte care sunt neadecvate copilului,de cate ori a fost copilul la tata a fost tinut nemancat si nespalat ba mai mult copilul a spus ca fratele lui l-a lovit peste fata,Dumneavoastra ca femeie si mama,daca a-ti fi auzit acestea care ar fi fost prima reactie?tot ce urmareste individul este ca ea sa depinda de el toata viata,pe el nu il intereseaza sub nici o forma copilul ci doar partea materiala de care ar putea dispune daca mama va pierde procesul.Si ma scuzati,dar nu ¨ne craponam pentru chestii INUTILE¨ ci pentru viitorul copilului langa o familie cum se cuvine!Individul cand a recunoscut copilul a facut-o doar pentru ca stia ca o va tine pe ea ¨legata¨ de el! Si nu va mai spun de mesajele cu injurii la adresa ei si familiei ei si a mea in care ne face in tot felul.

iar daca ea pleaca de acasa si lasa copilul in grija bunicii 2,3 zile,pentru ca nu putem sa il luam de fiecare data cu noi,iar,intre timp el vine sa viziteze sau sa ia copilul la el si bunica nu ii permite ce se poate intampla? va rog sa ma scuzati ca pun atatea intrebari dar vreau sa inteleg factorii de risc si nu ma pricep la acestea si pricep putin mai greu cum functioneaza problema.
In instanta,daca mama castiga,el este obligat sa ii plateasca din urma pensia alimentara de cand s-a despartit de el?putem face ceva la un notar prin care sa rezulta de comun acord ca el renunta la drepturi si sa il putem inscrie la gradinita fara semnatura lui¿daca ea pleaca de acasa si lasa copilul in grija bunicii este in defavoarea ei¿omul acesta nu vrea decat sa o incurce sa isi refaca viata.
in momentul de fata ei nu sunt in proces,ea este obligata sa ii permita sa viziteze copilul?
buna ziua.in urma cu 4 luni am cunoscut-o pe prietena mea care are un copil rezultat dintr-o relatie de concubinaj.ea s-a despartit de el dupa 1 an si jumatate dupa ce s-a nascut copilul ,copilul acum are 3 ani.in acest timp ¨tatal¨ s-a interesat foarte putin de copil,facand vizite la domiciuliul mamei doar noaptea tarziu si foarte rar in ideea de a face copilului cunoscut tatal si sa nu se indeparteze de el eu fiind de acord.dupa o perioada am discutat cu ea si i-am spus ca sa nu mai permita sa faca vizite copilului la ore asa tarzii.de cand vorbesc cu ea,acestuia i s-au trezit dintr-o data instinctele paterne.a inceput sa ia copilul cu el cate 2,3 zile timp in care acesta cand il luam de la el era neingrijit si fiindu-i foame de fiecare data semn care arata ca nu il hranea corespunzator.am decis ca sa nu ii mai permitem sa ia copilul pentru ca isi bate joc de el.a trecut la amenintari cu mesaje precum ca ii va lua copilul si ca o da in judecata pentru..?mama copilului este o fata muncitoare,curata si se ocupa de copil foarte bine.intrebarea mea este,daca nu i se mai permite vizita la copil poate face ceva in instanta sa ii ia copilul?ce se poate face ca noi sa plecam din tara si sa luam si copilul cu noi.putem sa il decadem din drepturi sa nu mai depindem de semnatura lui?unde se pot face astfel de documente?in timpul in care i-am permis tot mai putin sa ia copilul am observat ca din mesajele lui reiese ca s-a cam speriat,gandindu-se ca in urma procesului sa se acorde domiciliul la mama iar el sa plateasca pensie alimentara din urma.semn clar ca acesta nu vrea sa scoata bani din buzunar.noi am vrut sa ajungem la intelegere cu el fara vreo pretentie din partea lui doar sa semneze..undeva,nu stiu ,ca sa putem sa avem drepturi depline asupra copilului fara sa mai depindem de el.acum copilul trebuie dat la gradinita si avem nevoie de semnatura lui ca sa il inscriem.el este din alt oras si vrea ca copilul sa mearga in oras la el la gradinita dar noi nu vrem pentru ca stim ca va putea lua copilul de cate ori va vrea.este un exemplu prost pentru copil si nu se ingrijeste deloc cand merge la el.ce putem face sa il excludem din viata noastra si a copilului?mentionez ca mama nu are servici si traieste din pensia bunicii si alte venituri de la fratele ei care o mai ajuta si de la mine.noi vrem sa ne casatorim in curand urmand sa o iau cu mine in strainatate ea neputand sa isi ia un loc de munca pentru ca trebuie sa se ingrijeasca de copil.este posibil ca dupa proces ca el sa fie obligat sa plateasca din urma pensie alimentara copilului,daca este declarata custodia mamei?repet ca noi nu avem nici un fel de pretentie din partea lui dar poate daca il atacam cu asta renunta de bunavoie.ce sanse avem?