avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Activitate RoxanaAB

Activitate RoxanaAB

Multumesc mult pentru raspuns!
Buna seara,

As fi bucuroasa daca m-ati putea lamuri intr-un aspect, cu atatea schimbari de legislatie nu mai stiu unde sa ma uit.

Situatia este in felul urmator: in prezent ma aflu in concediu de maternitate pentru primul copil. Am avut un salariu de 2400 RON, am ales sa stau 2 ani acasa si prin urmare primesc o indemnizatie de 1200 RON pe luna. Vrem sa mai facem inca un copil, de unde nelamurirea. Daca ati putea sa imi raspuundeti punctual ar fi extraordinar.

1. Ce se intampla daca bebe2 se naste inainte ca bebe1 sa implineasca 2 ani? Cat va fi indemnizatia?

2. Daca bebe2 vine, sa zicem, la 2 luni dupa ce bebe1 implineste doi ani, presupunand ca in cele doua luni nu ma intorc la lucru ci imi iau concediu medical. Cum se calculeaza indemnizatia?

3. Daca bebe2 vine la, de ex. 10 luni dupa ce bebe1 implineste 2 ani, timp in care realizez venituri, dar nu ca angajat ci ca PFA? Cat va fi indemnizatia?

Multumesc pentru rabdare, sper ca am fost destul de explicita, va stau la dispozitie pentru lamuriri suplimentare.