In ianuarie 2013 am facut plangere contraventionala impotriva unei amenzi data de Garda Financiara Gorj in valoare de 8000 lei si suspendarea activitatii pe trei luni de zile pe motivul neemiterii de bon fiscal , la un magazin de tara . In urma verificarilor facute, ca urmare a unei reclamatii facute de un vecin datornic, nu au gasit nereguli, insa au gasit un caiet cu o evidenta " paralela " dupa spusele lor. In urma verificarii caietului, au constatat ca valoarea rapoartelor zilnice era mai mica decat vanzarea din caiet , concluzia fiind ca nu s-a emis bon fiscal pe toata marfa vanduta. Pentru aceste sume, am emis MONETARE in lunile octombrie-decembrie 2013, inregistrand in contabilitate veniturile aparute ca diferenta dintre rapoartele zilnice si caiet. Le-am spus la vremea respectiva ca se practica vanzarea pe caiet si din aceasta cauza apar diferente de valoare . Dupa 7 luni de zile de judecata la Judecatoria Motru, instanta de fond mi-a dat castig de cauza si a transformat amenda in valoare de 8000 lei in avertisment. Ulterior am avut si control de fond de la finante care au concluzionat ca " toate veniturile societatii sunt inregistrate in contabilitate " . Pentru inregistrarea veniturilor cu intarziere ( pe monetare ) mi-au stabilit niste penalitati si majorari si o amenda minima de 500 lei pentru acest fapt. Paradoxal : pentru aceeasi fapta am primit doua amenzi, insa una de 8000 de lei de la G.F. si alta de 500 de lei de la DGPF . Diferenta este enorma avand in vedere ca ambele vizeaza aceeasi fapta iar finantele au competenta de a stabili valoarea veniturilor societatii.
G.F. a facut recurs asupra hotararii instantei de fond la Tribunalul Gorj si in data de 20.09.2013 acesta a acceptat recursul, a modificat hotararea initiala si a respins plangerea contraventionala . Irevocabil .
Intrebare :
- se mai poate ataca aceasta hotarare ?
- daca da, ce solutie am de atac ?
- va fi suspendata inclusiv activitatea magazinului ?
- exista varianta falimentului voluntar ? daca da , in ce conditii se face acesta si daca mai implica plata amenzii , firma intrand in faliment ?
Va rog sa ma ajutati. Multumesc