Buna ziua , poate ma ajuta si pe mine cineva . Am cateva lucruri neclare in legatura cu inchirerea unui ap cu 2 camere luat prin programul prima casa la inceputul anului .
Luna trecuta am gasit chirias , am facut contract de inchirere si am fost la administratia financiara sa l inregistrez, acolo , ... surpiza ... mi-a citit contractul de vanzare-cumparare si mi-a spus ca imi trebuie acordul bancii ca sa poata inregistra contractul ... F bine ... am fost la banca am vb cu un consultant ... cam incepator dar ma rog ... mi-a spus ca trebuie facuta o cerere de mana si ca voi obtine acorul mai mult ca sigur pt ca a mai avut un caz luna trecuta si l-a obtinut .. Mi-a spus ca voi primi raspunsul prin posta in 2 saptamani . Cele 2 saptamani au expirat asa ca am sunat la banca ( BRD) , mi-a raspuns tot el cred si mi-a spus ca nu a fost aprobata cererea pt ca nu permite legislatia in vigoare , m-am luat putin de el sa imi dea un raspuns in scris pt ca nu vroia ,astazi l -am primit . Nu l-am crezut pe cuvant , pt ca mi se pare aiurea propretar fiind sa nu il pot inchiria , am sunat la o alta sucursala si am intrebat si mi s-a spus ca nu se poate inchiria pe toata perioada creditului de 30 ani ... What ??? mi se pare aiurea , am luat sa citesc toate contractele de credit , de vanzare-cumparare , CF sa vad ce clauze sunt si am gasit in contractul de vanzare- cumparare un paragraf ;" Notarea interdictiei de instrainare pe o perioada de 5 ani de la data dobandirii imobilului finantat in baza prezentului contract . in favoarea Statului Roman , reprezentat de Ministerul Finantelor Publice , precum si a interdictiei de instrainare pe intreaga durata a contractului de credit , in favoarea Bncii - Brd Groupe Societe Generale sa= si a interdictiei de grevare cu alte sarcini pe toata durata garantiei in favoarea statului Roamn , reprezentat de Ministerul Finantelor Publice , cat si pe intreaga perioada de finantare in favoarea bancii - Brd Groupe Societe Generale SA " .... Ce inseamna asta nu pot sa-l instrainez pe toata periaoada creditului?? instrainarea inseamna si inchiriere sau grevare ??? daca poate cineva sa ma ajute ?? plsss si in cartea funciara scrie : " Se noteaza interdictia de instrainare a imobilului pe o periopada de 5 ani de la data dobandirii acestuia precum si interdictia de grevare a acestuia , cu alte sarcini , pe intreaga durata a finantariii , asupra imobiluluiin favoare Statului Roman , BRd grupe societe Generale " Ce inseamna asta ? in Cf scrie ca n am voie sa l instrainez pe 5 ani , la telefon imi spun ca pe toata perioada creditului ? Si daca instrainarea asta si grevarea inseamna ca nici nu pot sa-l inchiriez ?