avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Activitate PopescuVasile72

Activitate PopescuVasile72

Răspuns la discuția Tentativa frauda vanzatori OLX
Buna seara,
prin decembrie,fratele meu avea la vanzare un ATV ,destul de scump.
A fost contactat de aceasta grupare,care ofereau pretul cerut ,dar vroiau sa il trimita in Nigeria.
Dupa 2 zile i-au trimis pe mail o clona de pagina PrePay i transferasera banii in cont plus plata curierului 1600 euro.
El trebuia sa retransmita,cei 1600 euro prin MoneyGram catre o persoana si abia apoi deblocau contul de prePay sa isi ridice banii.A trimis banii din buzunar.M-a sunat sa se laude ca a vandut ATV-ul.L-am "injurat",ca nu mi-a spus (stiam de smecherie)eu chiar ii agat pe net ca sa-i injur.S-a intors inapoi la banca dar banii fusesera retrasi din Nigeria la 15 min dupa ce i-a depu.
A facut plingere la Politie-dar acelasi raspuns ca si dv a primit.Lupta cu morile de vant.

Buna seara,am si eu nelamurire.In OUG 13/2013 art 3 alin b) spune ca sunt scutite de taxa
”autovehiculelor special modificate în scopul conducerii de către persoanele cu handicap, precum şi în scopul preluării şi transportării persoanelor cu handicap grav sau accentuat, astfel cum aceste persoane sunt definite în Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”.
Sunt tatal unui baietel de 10 ani cu grad de handicap grav (Autism).De la domiciliu pana la scoala si centru ubde face terapia sunt 50 km.Masina pe care o am acum a obosi ,doresc sa cumpar alta si am fost in audienta la seful SPRICV ,omul m-a inteles dar a zis ca nu imi poate inscrie masina fara taxa.Atunci la ce mai este inclus paragraful care spune ca sunt scutite si masinile folosite la transportul persoanelor cu handicap.