avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Activitate redzilla

Activitate redzilla

buna ziua,
supun atentiei dumneavoastra urmatoarea speta:
debitorul actioneaza in instanta Banca pentru constatatrea clauzei abusive privind modul de calcul a dobanzii si restituirea sumelor platite suplimentar - cu procedura la OPC care constata abuzul bancii - pentru doua credite unul de nevoi personale si unul imobiliar, ambele garantate cu ipoteca asupra imobilului.
In prima instanta debitorul castiga, Banca nu restituie sumele datorate, nu elimina clauzele si nu stabileste un alt graphic de rambursare. Debitorul plateste ratele luna de luna, insa in conformitate cu calcului prezentat instantei si accepta de aceasta prin acordarea sumelor solicitate. banca nu a recunoscut aceasta decizie si a inregistrat in numele debitorului restante.
Banca face recurs si surprinzator - clauza este mai mult decat abuziva iar Banca nu a aplicat nici macar prevederile OUG 50/2010 - castiga - decizie definitive. Debitorul a reluat plata ratelor conform graficului de rambursare, ba mai mult a platit sume suplimentare pentru a acoperi restantele inregistrate pe perioada in care decizia care ii dadea dreptate debitorului era executorie.
recent, debitorul a primit o notificare prin care I se adduce la cunostinta ca a fost cedat creditul sau catre o societate, societate care a angajat o societate de recuperare a creantelor si ca trebuie sa plateasca suma integral a creditului in contul indicat.
in urma discutiei cu societatea de recuperare s-a comunicat faptul ca si creditul imobiliar se afla in aceeasi situatie insa pentru acesta nu s-a primit nicio notificare.
va rog sa imi sugerati care ar fi calea de urmat in aceasta situatie.
multumesc