avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Activitate Sandu_Pavel

Activitate Sandu_Pavel

In urma unei hotariri jud.definitive si irevocab. in care o institutie a statului (avas) a fost obligata a despagubi investitorii fni, iar aceasta instit. nici nu s-a sinchisit a da atentie acelei hot., fapt ce a dus la executarea silita. Insa de doi ani avas, a purtat prin procese pe cei pagubiti, avind ajutorul instantei de judecata, si care in final a obligat investitorii a returna banii cit si inflatia pentru acestia pina la zi. Instantele de jud. au dat dreptate Avas care initial nu a dat nici o importanta hotaririi judec. Intrebarea mea este ce se mai poate imputa fiicei mele, care a primit banii ce i se cuveneau in urma acele hotariri, insa numai prin executare silita, iar acum i se cere returnarea sumei+ inflatia, anulandu-se executarea, deoarecere executorul nu a obtinut incuviintarea executarii la sediul tertului poprit (sector 2), ci doar la sediul debitorului sect. 1 . Ce i se mai poate intimpla, daca nu mai are nici de ce sa returneze suma executata care de fapt era a ei cistigata dupa ani de procese. Mentionez ca hotarirea prin care a fost obligat AVAS la despagubire, nu este desfiintata ,iar instanta judec. in loc sa dea verdict de indreptare a greselii executorului (de acest fapt s-a legat Avas- incuviintare luata de la o alta judec. decit ceea de care tinea tertul poprit) ii intoarce executarea fiicei mea care nu are nici o vina. Ce mai poate sa i se impute, in situatia expusa mai sus?