Va multumesc pentru raspuns.
Proveniența fondurilor poate fi demonstrată, dar nelamurirea mea este legată de intervalul pentru care pot solicita banii respectivi. Mai exact: se ia în calcul până la intentarea divorțului sau părăsirea domicilului conjugal sau până la pronunțarea divorțului?
Buna ziua.
Am divorțat recent și acum fosta soție m-a invitat la o acțiune de mediere in ceea ce privește partajul.
Situația bunurilor este prea complicata sa o expun aici pe larg, dar daca se poate as dori lămuriri in ceea ce privește o anumita problema.
Fosta soție are o firma care a infinitat-o înainte de a ne casatori noi.
Firma a fost înființata in 2004 iar noi ne-am căsătorit în 2005.
Pana in 2012 am fost si eu trecut in acte ca angajat (in diverse perioade cu 2 ore si salariu minim pe economie) pe acea firma dar tot timpul doar ea a fost si a rămas ca si unic acționar și administrator.
Prin firma respectiva s-a derulat si încă se mai derulează un proiect cu finanțare de la UE.
Proiectul se desfășoară pe perioadă 01.01.2012 - 31.12.2013 iar in perioada ianuarie - iulie 2012 am fost angajat si eu pe proiect.
Acțiunea de divorț a fost inițiata in aprilie 2012 când ea a si părăsit domiciliul conjugal iar divorțul s-a finalizat in ianuarie 2013.
Pe parcursul primului an de proiect soția a creditat firma cu diverse sume pentru a-si desfășura activitatea pana la primirea fondurilor de la UE.
Aici intervine problema mea: deoarece ea nu a făcut nici un credit, banii cu care a creditat firma pot fi considerați ca au fost luați din fondurile comune ale familiei? Pot avea pretenția la partaj sa primesc o parte din sumele cu care a creditat societatea (sume care conform actelor contabile urmează sa le primească înapoi )?
Vă mulțumesc anticipat pentru timpul acordat.