avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Activitate kimbsb

Activitate kimbsb

Răspuns la discuția Partaj complicat
Va multumesc pentru raspuns.
Proveniența fondurilor poate fi demonstrată, dar nelamurirea mea este legată de intervalul pentru care pot solicita banii respectivi. Mai exact: se ia în calcul până la intentarea divorțului sau părăsirea domicilului conjugal sau până la pronunțarea divorțului?
Buna ziua.
Am divorțat recent și acum fosta soție m-a invitat la o acțiune de mediere in ceea ce privește partajul.
Situația bunurilor este prea complicata sa o expun aici pe larg, dar daca se poate as dori lămuriri in ceea ce privește o anumita problema.
Fosta soție are o firma care a infinitat-o înainte de a ne casatori noi.
Firma a fost înființata in 2004 iar noi ne-am căsătorit în 2005.
Pana in 2012 am fost si eu trecut in acte ca angajat (in diverse perioade cu 2 ore si salariu minim pe economie) pe acea firma dar tot timpul doar ea a fost si a rămas ca si unic acționar și administrator.
Prin firma respectiva s-a derulat si încă se mai derulează un proiect cu finanțare de la UE.
Proiectul se desfășoară pe perioadă 01.01.2012 - 31.12.2013 iar in perioada ianuarie - iulie 2012 am fost angajat si eu pe proiect.
Acțiunea de divorț a fost inițiata in aprilie 2012 când ea a si părăsit domiciliul conjugal iar divorțul s-a finalizat in ianuarie 2013.
Pe parcursul primului an de proiect soția a creditat firma cu diverse sume pentru a-si desfășura activitatea pana la primirea fondurilor de la UE.
Aici intervine problema mea: deoarece ea nu a făcut nici un credit, banii cu care a creditat firma pot fi considerați ca au fost luați din fondurile comune ale familiei? Pot avea pretenția la partaj sa primesc o parte din sumele cu care a creditat societatea (sume care conform actelor contabile urmează sa le primească înapoi )?
Vă mulțumesc anticipat pentru timpul acordat.