se va tine seama de toate modificarile legislative pana la data publicarii anuntului -adica inclusiv deciziile ccr care sunt obligatorii pt instante si au putere pt viitor iar pana la data cand vor fii modificate ,abrogate,etc se suspenda aplicarea articolului declarat neconstitutional. chiar daca suntem concurenti va doresc bafta si sa nu se dea subiecte controversate .
ma scuzati repet intrebare CPP:316-1 DACA ORDONANTA DE CLASARE nu cuprinde motivele in fapt si drept se comunica si o copie a REFERATULUI OCP,intrebarea mea este daca P efectueaza UP SI NU OCP atunci nu se va putea trimite o copie a referatului ocp ,in acest caz daca nici motivarea in fapt si drept nu e obligatorie cf 315-6 atunci ce se va trimite pesoanelor in cauza?
neata .am o nelamurire:
cpc art 320 martor mai mic 14 ani depune juramant?doctrina pe care o am eu zice ca nu .eu zic ca da dupa cum e form art. la fel si in cazul art 320 cpc la fel doctrina spune ca nu eu as zice ca da.voi ce ziceti ?
articolele care au fost declarate neconstitutionale sau parti din ele ,dar nu s-au operat modificari in cod ,noi cum le invatam ?
cpp art 316-1 daca procurorul efect up si nu i s-a adus la cunostinta calitatea de suspect atunci atunci ce i se mai trimite persoanei in afara de ordonanta de clasare?pt ca art ne vb doar de situatia ef up de catre ocp?si prin urmare nu poate trimire ref de evaluare al cp
buna dimineata.vad ca nu prea e activitate pe forum dar sunt sigur ca o sa fie mai aproape de concurs.am cateva nelamuriri ,legile s-au tot modificat cele de organizare judiciara ,iar acum observ ca ele contin lucruri contradictorii,o sa va dau cateva exemple,toate ins si parchetele au urm comp aux art116 lg 304 si apoi de vazut ROI PARC 125,LG 567 ne vb de gref inf in timp ce ROI PARCHETE nu exista gref inf si specialisti it ,BIBLIOTECA a ramas ca comp aux de specialitate in lg 304 atat la ins cat si parch dar nu in ROI PARCHETE ,sunt o gramada dar v-am dat cateva exemple avand in vedere ca toate legile sunt in vigoare iar daca dispozitiile dintr-o lege veche nu au fost abrogate inseamna ca sunt in vigoare ,daca lucrurile raman asa indiferent de raspunsul dat se poate considera gresit daca ma intelegeti.
tot in privinta Revizuirii art 457 {2{ cerere de revizuire se face in defavoare condamnatului(deci nu s-a dat o solutie de ren la aplic pedepse sau amanare apl pedep),a celui achitat sau s-a dispus incetat proces penal .deci de ce nu se poate face cerere de revizuire daca s-a dat o solutie de renuntare la apl ped sau amanara apl pedepsei?
buna seara.
Am cateva nelamuriri:in cazul revizuirii la art 451 (1)cererea de revizuire in favoare condamnatului se poate face oricand ,deci doar daca s-a dat o hot de condamnare ,dar potrivit 453 (4) cererea de revizuire se poate face in cazul se poate dovedi netemenicia hot de condamnare ,renuntare la aplicare pedepsei (nu se da sol condamnare,amanare aplicare pedepsei(nu se da solutie de condamnare) sau incetare proces penal(nu se da solutie de condamnare) pt caz 453 (a) deci art 457(1) nu vb de cerere de revizuire in cazul ren apl ped,amanare apl pedes,incet proc penal?
in cazul revizuiri la art 453 daca studiem art 3 si art 4 am tras concluzia ca in cazul 453-1(a) putem face cerere de revizuire in fav condamnat pt o solutie de condamnare,renuntare la apliacare pedepsei,amanare aplcare pedepsei ,incetare proces penal-deci chiar daca 453(3) nu ne vb de introd cereri in favoare persoanei fata de care s-a dispus incetare proces penal totusi alin (4) ne vb de acest caz.ce parere aveti?
pe cand in cazul 453-1-f putem face cerere revizuire in favoare personei condamnate pt care s-a dat o solutie de condamnare,renuntare la amanare aplicare pedepsei sau amanare aplicare pedepsei
Ca si voi ma pregatesc pt urmatorul concurs la sng ,as dori sa pun in discutie cateva intrebari legate din materie pe forum poate asa ma lamuresc si eu si poate si alte persoane dornice sa promoveze concursul :
DIN LEGEA 304 1.la articolul 42 ni se spune ca se pot infiinta sedii secundare a CA TR si JUD iar la art 91 se vb despre sedii secudare ale parchetelor pt JUD SI TR ...DE CE NU si pt CA?
2.PT a fi numiti in cadrul diicot sau dna procurorii trebuie sa aiba printre altele o vech de cel putin 6 ani n functia de J sau P ,apoi la urmatorul articol se vb ca la interviu poate participa orice procuror (de ce nu si orice judecator?) vezi articolele 75(5) si 87 (3) LG 304
3.in articolul 118 (3)LG 304 nu specifica cum se numeste cine conduce PAS DE LA ICCJ?
4.Din articolul 116(3)LG 304 prin deductie rezulta ca ,compartimentele de documentare nu functioneaza in cadrul TR ,TR S SI JUD dar conform art 37(6) din ROI A INST JUD rezulta ca ,compartimentele de documentare pot functiona si in cadrul TR -TR S SI JUD .
am o intrebare legat de proba practica de la CAB -Ce varianta office se foloseste?trebuie folosite diacriticele ? cum decurge aceasta proba ?cum ne putem pregati ?Pana toamna 2015 poate se mai scot posturi direct si de aceea va intreb.Multumesc...