avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Activitate matacheg

Activitate matacheg

Răspuns la discuția Probleme mari cu chiriasii
CatalinCD a scris:

Doamna scumpa,

nu vreau sa fac pe desteptul... dar...
...parca v-am spus ca fara energie electrica nu vor rezista !
Ma bucur sincer pt. Dvs....sper sa puteti trece peste acest incident si sa reusiti sa minimizati pagubele !
Cu deosebita consideratie, C.D.

nota: acum puteti sa ii chemati la MEDIERE... poate vin de bunavoie si va platesc macar partial oarece facturi...

nu e vb ca faceti pe desteptul ..dar ati spus adevarul ..doar ca ei au zis ca vor sta si fara lumina ca oricum sunt la munca toata ziua si nu au nevoie decat sa vina sa doarma ..:)) si de unde duminica cand am vb la tel erau asa inversunati si ziceau ca nu imi dau nici-o cheie ca ma vor acuza de furt :) ... ieri m-au sunat sa mi le dea .. nu stiu cum de s-au razgandit asa brusc..
si chiar daca ii chem la mediere nu rezolv nimik... ca nu au bani ..e vai de mama lor ... mai ales daca si-au gasit alta gazda ... dar oricum eu ma bucur ca am scapat de ei...
buna seara ! va multumesc pt raspunsuri..si sa va spun ultimile noutati....in primul rand vineri a depus avocata dosarul sa`i chem in judecata ... dar sincer cu legile si termenele care se practica la noi in tara nu stiu cat o sa dureze si ce sanse am sa recuperez datoriile pe care le-au facut la intretinere ...cablu..ca sa nu mai pun si chiria pe 3 luni ...dar asta e ..incerc .. ca sa nu va mai zic ca saptamana trecuta din nou m`au amenintat..mi-au zis ca nu am voie sa intru in apartament pana cand nu expira contractul de inchiriere care de fapt nu mai e decat in mintea lor pt ca este reziliat .. ca ei sunt propietari si multe alte aberatii.. i-am lasat sa spuna ce vor ... si v-am zis ca facusem cererea la enel de pe data de 30 sept ..dar tovarasii de acolo de`abia joia trecuta au bine-voit sa intrerupa curentul ..si uite ca a fost o idee f buna sa fac asta pt ca au plecat ei singuri..dar bineinteles fara sa ma anunte ca pleaca .. eu ii anuntasem ca am facut cerere de intrerupere a curentului dar probabil ca daca a durat asa mult nu credeau ca am facut asta ...ma si miram cum de pot sta asa in bezna si sa nu mai poata folosi nici-un aparat electrocasnic ... si ieri..adica duminica am mers sa vad ce se intampla ..in fine ..eram cu maica-mea cu o prietena ..si o vecina am sunat..si daca nu mi-a deschis nimeni am descuiat usa am intrat... si surpriza ..nu mai aveau acolo decat o punga cu , nu stiu ce era in ea ... oricum niste carpe se vedeau ...... un fier de calcat ...un uscator de rufe si niste cizme ..in rest praf si mizerie ...

i-am sunat sa le spun ca daca tot au plecat sa-mi dea cheile ..desi eu oricum aveam de gand sa schimb inchizatorile ... dar bineinteles ca din nou au vb urat... si mai ales cum mi-am permis eu sa intru in casa in lipsa lor ... ca nu aveam voie ca pe timpul contractului ei sunt propietarii si ca mai au acolo lucruri si ''1000 de euro'' deci voi fi acuzata de furt....:))))))) asta e ..sa ma acuze de ce vor dar bine ca am scapat de ei ... in seara aceasta am schimbat inchizatorile ... maine merg la enel sa fac cerere sa-mi deschida lumina ...dar acum sa vad ct dureaza si deschiderea ca fara lumina e naspa rau... nici macar curatenie nu poti sa faci .. cam asta e ce s-a intamplat ..oricum daca nu plecau ei... saptamana aceasta mergeam si le scoteam lucrurile pe hol...
CatalinCD a scris:

Haideti Doamna...
va ajuta doamna cu "medierea"...
Terminati cu VENDETTA ... cu sicanele, cu "sabotarea" chiriasilor...
Au in ei si o parte sensibila, o latura umana, etc...
MADAME !
Timpul curge in devafoarea Dvs. Dna Avocat sau Jurist sau Mediator sau Negociator sta bine merci unde sta... La finalul unei rezolvari cu "mediere" poate plateste dansa daunele ( = facturi utilitati, penalitati, etc ) ...cauzate de "chiriasii" Dvs. 10000, 20000...etc RON
...Un ultim aspect definitoriu al situatiei Dvs... si inchid:
Tot cosmarul prin care treceti arata ca in aceasta tara, in acest sistem juridic, in aceasta conjuctura politica... ORICE INCHIRIERE DE BUNA CREDINTA, LIBER CONSIMTITA, LEGALA, ACHITATA CA SI TAXE SI IMPOZITE, ... se poate transforma in asa ceva...
dupa o chirie de cativa lei... iti poti pierde toata proprietatea...
... urmatoarea victima poti fi TU cititorule !

Stima si succes la mediere !

sincer eu daca as fi stiut ca ajung in aceasta situatie si ca nu exista nici-o lege clara care sa protejeze propietarii care inchiriaza legal si isi achita toate drepturile catre stat.. nu as fi inchiriat ..eu am vrut sa scap sa nu-mi fac datorii..dar vad ca mi le-au facut altii si nu am ce sa le fac decat in forta si cu risc...

CatalinCD a scris:

Buna ziua,

Cu tot respectul va rog sa imi permiteti sa va raspund.

Din pacate psihologia umana a unora trece doar prin stomac. Cred ca se poate media cu acesti chiriasi, care au si ei de asemenea foarte multe cunostinte despre mediere, cel putin pana la primavara - vara, timp in care facturile, implicit datoriile la intretinere si celalalte utilitati se vor majora. Ei vor sti sa aplice foarte bine tehnica medierii pana cand vor iesi din iarna.
Cand ati scris "spirit de vendeta" nutresc speranta ca v-ati referit la chiriasi, din cate am inteles eu anterior, ei sunt cei care au amenintat ca vor distruge totul in casa.
Speta redactata mai sus se aseamana foarte mult cu a scoate niste shobolani dintr-o ascunzatoare. Solutia in cazul in care acesti chiriasi ameninta cu diverse represalii, din pacate, nu cred ca este medierea.

Stima

dupa noua lege ... chiriasii au mai multe drepturi decat propietarii .. politia nu se baga ..justitia iti da niste termene de iti vine sa o iei razna ... daca actionezi cu forta esti acuzat de violare de , domiciliu ..si perturbarea linistii.. si pana se termina un proces te trezesti cu toate lucrurile distruse .. cu datorii f mari de risti sa-ti pierzi si casa ..
mihaela corina a scris:

CatalinCD a scris:

Ce Mediere si alte frectii la membre de lemn ... ?

Domnule CatalinCD, cat ati studiat dv. despre mediere de va permiteti sa faceti asemenea afirmatii?!
Citesc foarte multe comentarii, dar cele postate la acest topic m-au "impresionat" in mod deosebit: sa manifestam cat mai mult spirit de vendeta, ca numai asa rezolvam problema!
Credeti-ma ca pe cale pasnica se obtin rezultate mult mai bune si fara urmari neplacute pe termen lung, iar acest lucru se intampla pentru ca in fiecare persoana exista si o latura concilianta, insa razboiul de acest gen o va "ecrana"; numai o abordare amiabila corecta o va putea scoate la lumina.

Doamna voi apela si la mediere .. pt ca asa am inteles ca este legea acum.. ca sa-ti fie acceptat un dosar in instanta trebuie sa treci intai pe la un mediator ..unde si acolo se platesc destui bani ... dar va spun sigur ca nu se rezolva nimik pt ca ii cunosc..nici macar nu se vor prezenta .. + ca am auzit ca dureaza destul findca invitatia se face prin posta .. si ei nu prea stau ziua pe-acasa ..un aviz sta la posta 10 zile ..timp in care ei oricum nu vor merge sa-l ridice .. si orice zi de intarziere este in favoarea lor si in paguba pt mine ..findca ei consuma ... si nu platesc.. nimik..se declara proprietari pana la sf contractului deja reziliat

CatalinCD a scris:

Cam drastic, insa Domnul cam are dreptate...
Ce Mediere si alte frectii la membre de lemn ... ?
Va repet: E PROPRIETATEA DVS. ati declarat inchirierea la Adm. Financiara ?
Ati platit statului roman taxele ? ..vorbim de acelasi stat a carui Constitutie spune ca apara proprietatea ???
Pai se pare ca statul e interesat numai sa ia, nu sa si apere...
Ce a r fi sa nu platiti Dvs impozitul pe apartament pe perioada in care ati fost "deposedata" de bunul imobil ?...

Pt. Dl Liviuf: stati linistit, shobolanii SIGUR au platit ENEL si CATV.... nu pot trai fara,
trust me ! Retineti ideea cu taiat canalizarea, vezi mai sus...

Si mai am idei, de abia m-am incalzit !

da .. contractul de inchiriere a fost inregistrat la Adm. Financiara si platem impozit..spun a fost..findca acum l-am reziliat... si da ..eu daca am ramas in urma cu impozitul am platit penalitati pt fiecare zi de intarziere .. dar cand imi cer drepturile mi se pun bete in roate ..trebuie sa astept ani de zile pana se judeca un proces ca sa-mi recuperez datoriile ..
pe care de fapt nici nu stiu daca ..sau cand mi le recuperez vreodata ..
liviu f a scris:

Pareri :
1 . ceva nu se leaga :daca are asa de mari restante la utilitati, cum de nu a fost, deja, demult, debransat, ca astia sint foarte promti in astfel de situatii ?;
2 . cu astfel de persoane, si sint destule, exista o singura solutie :forta. Ia trimiteti un recuperator si dati-i mina libera sa rezolve problema. Succesul este garantat;
3 . actionati imediat.

pai pt restantele la intretinere am fost eu amenintata ca voi fi data in judecata findca este proprietatea mea ... lumina si-au platit-o ca sa nu le-o opreasca ... ir rds`ul a oprit doar internetul nu si cablu ..si daca le merge tv`ul... netul nu-i intereseaza pt ca au pe telefon..
stiu ..este vina mea ca am acceptat sa le reinoiesc contractul..desi aveau restante destul de mari.. dar asa cum am zis..pe cine nu lasi sa moara ..nu te lasa sa traiesti..mi-a fost mila de ei..am inteles ca au avut niste prb de au ramas in urma cu platile ... si stiind ca de obicei sunt corecti..m-au pacalit sa le reinoiesc contractul..findca le si decontau banii pt chirie ..+ ca am zis sa fiu si eu in regula sa nu fiu acuzata de evaziune fiscala ..
CrisB a scris:

Nu va recomand solcutia cu superglue. Ce rost are sa distrugeti proprietatea proprie, pentru ca aceasta varianta duce la spargerea usii sau a tocului. E foarte simplu sa schimbati butucul, asa cum v-am spus si cum a zis si Rapard.

daca e vb sa sparg si usa si tocul chiar nu este cea mai buna solutie ..pt ca eu am o usa metalica mai buna pe care am dat destui bani pe ea acum vreo 3 ani ..findca nu aveam de gand sa inchiriez si am zis ca sa-mi pun o usa mai buna ca nu o schimb mereu..
ursulici a scris:

Din moment ce usa si butucul de la usa deja sunt compromise, de ce sa dati bani sa le inlocuiti, cand problema poate fi a chiriasilor? Iata o idee:
Am avut candva un vecin rau care mi-a facut o chestie. Mi-a turnat SUPERGLUE in butuc. A devenit imposibil de folosit si nu se dizolva cu nimic. Am avut norocul ca era cineva in casa si s-a putut deschide din interior, bineinteles ca a trebuit schimbat butucul. Instalatorul care mi-a schimbat butucul mi-a spus ca am avut mare noroc, ca daca nu era cineva sa deschida din interior, atunci trebuia spart pe langa usa ca sa se poata deschide. Bineinteles ca puteam chema si politia, dar chiar stiind cine a facut asta, nu aveam dovezi. Am vrut sa instalez o camera de luat vederi, dar fara aprobarea asociatiei de locatari e ilegal si nu se poate folosi in instanta. M-am intrebat atunci, ce il impiedica pe vecinul rau sa imi faca inca o data chestia cu superglue? Si dupa aia inca o data? NIMIC! Va dati seama ca nu e prost sa lase amprente... bagi capul de la superglue in yala si apesi... nu atingi nimic.... nu lasi amprente, dureaza o secunda... dar ceva tot am invatat din experienta aceea si ma gandesc ca dumneavoastra ar trebui sa le-o faceti chiriasilor, asa... ca de aperitiv pe langa celelalte sicane pe care vi le-au spus ceilalti, cu atat mai mult cu cat nimeni nu va poate acuza daca va vede in fata propriului apartament.
Deci... o pasta SUPERGLUE din aia mica de buzunar, costa 3 lei cel mult si daca le-o faceti cand nu sunt in casa va fi si mai de efect... numai un butuc nou costa peste 50 lei si inca o data pe atat manopera...
De fapt prima oara vor crede direct ca le-ati schimbat butucul ca sa nu mai intre in casa. Daca le-o faceti faza de vreo 2-3 ori cred ca o sa dispere si o sa stea cu usa neincuiata. Nu prea ii vad oricum sa dea banii pe butuci plus instalatori. Si daca se duc la politie sa va reclame stiind exact ca dvs ati pus ala, dar fara dovezi oricum... ce poate face politia? Sau si mai exact, chiar si cu dovezi... e usa dvs. la apartamentul dvs... dar nu va poate obliga nimeni sa recunoasteti... Ma intreb cum vor putea locui cu usa mereu deschisa? In momentul cand se ajunge la asta, atunci mergeti cu baietii si ii dati afara... singura problema la metoda mea este ca o vor invata si chiriasii, ca si eu am invatat-o... si sa nu le dea idei pentru razbunare dupa ce veti fi din nou in casa dvs... dar deja e o pozitie mai buna aceea decat cea de acum... nu-i asa?
PS: Ma intreb totusi pana unde se poate ajunge cu ineptia in tara asta unde cica traim in capitalism, dar proprietatea privata nu este aparata cu adevarat...
PPS: Ma intreb pana unde poate sa mearga rautatea unor oameni ticalosi... adica aia daca vor vedea ca nu pot sa mai locuiasca acolo cine stie, poate vor da foc la casa... ce veti face atunci?
PPPS: Faptul ca le veti taia utilitatile nu cred ca e un motiv sa iasa de acolo... doar sa patrundeti cand ei nu sunt si sa le impiedicati accesul ulterior poate sa mearga... deci am pomenit tot felul de oameni... sunt unii care se incalzesc cu soba cu lemne la bloc... cu funingine pe toti peretii, care nu se mai poate vopsi, ci trebuie dat glet din nou... si sunt in stare sa se rahateasca peste tot in apartament... nici asta nu m-ar mira... deci depinde cat de... porci... nu stiu daca e o idee buna sa le taiati teava la WC... Sa inteleg ca e vorba de o femeie chiriasa initiala? Incredibil!

ideea cu superglue e buna .. dar asa cum ati spus si dv.. sa nu le dau idei sa faca si ei la fel daca vor pleca ..numai asa ca sa-mi faca rau..pt ca asa au si spus . ..ca nu pleaca ca raman in continuare chiar daca contractul la circa financiara este reziliat vor sta pana expira in februarie .. .. stiti ca este adevarata vb aia ..pe cine nu lasi sa moara ..nu te lasa sa traiesti...au zis ca vor sta chiar si fara lumina .. si culmea este ca exact acum 2 saptamani am depus cererea la Enel si nici pana azi nu au intrerupt.. maine voi merge in audientza..findca am impresia ca cei care trebuia sa intrerupa au luat ceva spaga ca sa tot amane ...

razvan79vl a scris:

Va sfatuiesc sa trimiteti o notificare de reziliere a contractului de inchiriere prin executor si apoi treceti la evacuarea chiriasului.

Contractele de închiriere pe durată determinată şi constatate prin înscris sub semnătură privată şi înregistrate la organele fiscale constituie titluri executorii în ceea ce priveşte obligaţia de restituire a bunurilor (art. 1.809 Cod civil).

"Art. 1809
Expirarea termenului
(1) Contractul de locaţiune încetează de drept la expirarea termenului convenit de părţi sau, după caz, prevăzut de lege, fără a fi necesară o înştiinţare prealabilă.
(2) În privinţa obligaţiei de restituire a bunului dat în locaţiune, contractul încheiat pe durată determinată şi constatat prin înscris autentic constituie, în condiţiile legii, titlu executoriu la expirarea termenului.
(3) Dispoziţiile alin. (2) se aplică în mod corespunzător şi contractului încheiat pe perioadă determinată prin înscris sub semnătură privată şi înregistrat la organul fiscal competent.”

Va recuperati si bunul si va recuperati si sumele datorate cu titlul de chirie.Cu sumele datorate cu titlu de cheltuieli la asociatiile de proprietari si alti furnizori(cablu,internet,etc) va trebuii sa va judecati!
am trimis notificare prin executor de pe data de 3 sept ..le-am zis ca daca nu-si platesc datoriile voi rezilia contractele ..cel de inchiriere si cele de la utilitati...si nu au platit nimik.. si nici nu au plecat din casa ..ba au inceput sa si ameninte intr-un mod f urat....

nu stiu ce legi avem in tara asta ... ca tocmai de-aia am facut contract si am preferat sa platesc impozit ..ca sa am si drepturi in caz ca nu vor fi corecti.....toata lumea spune ca doar contractul incheiat la notar are titlu executoriu..