Doamna scumpa,
nu vreau sa fac pe desteptul... dar...
...parca v-am spus ca fara energie electrica nu vor rezista !
Ma bucur sincer pt. Dvs....sper sa puteti trece peste acest incident si sa reusiti sa minimizati pagubele !
Cu deosebita consideratie, C.D.
nota: acum puteti sa ii chemati la MEDIERE... poate vin de bunavoie si va platesc macar partial oarece facturi...
sincer eu daca as fi stiut ca ajung in aceasta situatie si ca nu exista nici-o lege clara care sa protejeze propietarii care inchiriaza legal si isi achita toate drepturile catre stat.. nu as fi inchiriat ..eu am vrut sa scap sa nu-mi fac datorii..dar vad ca mi le-au facut altii si nu am ce sa le fac decat in forta si cu risc...
Haideti Doamna...
va ajuta doamna cu "medierea"...
Terminati cu VENDETTA ... cu sicanele, cu "sabotarea" chiriasilor...
Au in ei si o parte sensibila, o latura umana, etc...
MADAME !
Timpul curge in devafoarea Dvs. Dna Avocat sau Jurist sau Mediator sau Negociator sta bine merci unde sta... La finalul unei rezolvari cu "mediere" poate plateste dansa daunele ( = facturi utilitati, penalitati, etc ) ...cauzate de "chiriasii" Dvs. 10000, 20000...etc RON
...Un ultim aspect definitoriu al situatiei Dvs... si inchid:
Tot cosmarul prin care treceti arata ca in aceasta tara, in acest sistem juridic, in aceasta conjuctura politica... ORICE INCHIRIERE DE BUNA CREDINTA, LIBER CONSIMTITA, LEGALA, ACHITATA CA SI TAXE SI IMPOZITE, ... se poate transforma in asa ceva...
dupa o chirie de cativa lei... iti poti pierde toata proprietatea...
... urmatoarea victima poti fi TU cititorule !
Stima si succes la mediere !
Buna ziua,
Cu tot respectul va rog sa imi permiteti sa va raspund.
Din pacate psihologia umana a unora trece doar prin stomac. Cred ca se poate media cu acesti chiriasi, care au si ei de asemenea foarte multe cunostinte despre mediere, cel putin pana la primavara - vara, timp in care facturile, implicit datoriile la intretinere si celalalte utilitati se vor majora. Ei vor sti sa aplice foarte bine tehnica medierii pana cand vor iesi din iarna.
Cand ati scris "spirit de vendeta" nutresc speranta ca v-ati referit la chiriasi, din cate am inteles eu anterior, ei sunt cei care au amenintat ca vor distruge totul in casa.
Speta redactata mai sus se aseamana foarte mult cu a scoate niste shobolani dintr-o ascunzatoare. Solutia in cazul in care acesti chiriasi ameninta cu diverse represalii, din pacate, nu cred ca este medierea.
Stima
Doamna voi apela si la mediere .. pt ca asa am inteles ca este legea acum.. ca sa-ti fie acceptat un dosar in instanta trebuie sa treci intai pe la un mediator ..unde si acolo se platesc destui bani ... dar va spun sigur ca nu se rezolva nimik pt ca ii cunosc..nici macar nu se vor prezenta .. + ca am auzit ca dureaza destul findca invitatia se face prin posta .. si ei nu prea stau ziua pe-acasa ..un aviz sta la posta 10 zile ..timp in care ei oricum nu vor merge sa-l ridice .. si orice zi de intarziere este in favoarea lor si in paguba pt mine ..findca ei consuma ... si nu platesc.. nimik..se declara proprietari pana la sf contractului deja reziliat
CatalinCD a scris:
Ce Mediere si alte frectii la membre de lemn ... ?
Domnule CatalinCD, cat ati studiat dv. despre mediere de va permiteti sa faceti asemenea afirmatii?!
Citesc foarte multe comentarii, dar cele postate la acest topic m-au "impresionat" in mod deosebit: sa manifestam cat mai mult spirit de vendeta, ca numai asa rezolvam problema!
Credeti-ma ca pe cale pasnica se obtin rezultate mult mai bune si fara urmari neplacute pe termen lung, iar acest lucru se intampla pentru ca in fiecare persoana exista si o latura concilianta, insa razboiul de acest gen o va "ecrana"; numai o abordare amiabila corecta o va putea scoate la lumina.
Cam drastic, insa Domnul cam are dreptate...
Ce Mediere si alte frectii la membre de lemn ... ?
Va repet: E PROPRIETATEA DVS. ati declarat inchirierea la Adm. Financiara ?
Ati platit statului roman taxele ? ..vorbim de acelasi stat a carui Constitutie spune ca apara proprietatea ???
Pai se pare ca statul e interesat numai sa ia, nu sa si apere...
Ce a r fi sa nu platiti Dvs impozitul pe apartament pe perioada in care ati fost "deposedata" de bunul imobil ?...
Pt. Dl Liviuf: stati linistit, shobolanii SIGUR au platit ENEL si CATV.... nu pot trai fara,
trust me ! Retineti ideea cu taiat canalizarea, vezi mai sus...
Si mai am idei, de abia m-am incalzit !
Pareri :
1 . ceva nu se leaga :daca are asa de mari restante la utilitati, cum de nu a fost, deja, demult, debransat, ca astia sint foarte promti in astfel de situatii ?;
2 . cu astfel de persoane, si sint destule, exista o singura solutie :forta. Ia trimiteti un recuperator si dati-i mina libera sa rezolve problema. Succesul este garantat;
3 . actionati imediat.
Nu va recomand solcutia cu superglue. Ce rost are sa distrugeti proprietatea proprie, pentru ca aceasta varianta duce la spargerea usii sau a tocului. E foarte simplu sa schimbati butucul, asa cum v-am spus si cum a zis si Rapard.
Din moment ce usa si butucul de la usa deja sunt compromise, de ce sa dati bani sa le inlocuiti, cand problema poate fi a chiriasilor? Iata o idee:
Am avut candva un vecin rau care mi-a facut o chestie. Mi-a turnat SUPERGLUE in butuc. A devenit imposibil de folosit si nu se dizolva cu nimic. Am avut norocul ca era cineva in casa si s-a putut deschide din interior, bineinteles ca a trebuit schimbat butucul. Instalatorul care mi-a schimbat butucul mi-a spus ca am avut mare noroc, ca daca nu era cineva sa deschida din interior, atunci trebuia spart pe langa usa ca sa se poata deschide. Bineinteles ca puteam chema si politia, dar chiar stiind cine a facut asta, nu aveam dovezi. Am vrut sa instalez o camera de luat vederi, dar fara aprobarea asociatiei de locatari e ilegal si nu se poate folosi in instanta. M-am intrebat atunci, ce il impiedica pe vecinul rau sa imi faca inca o data chestia cu superglue? Si dupa aia inca o data? NIMIC! Va dati seama ca nu e prost sa lase amprente... bagi capul de la superglue in yala si apesi... nu atingi nimic.... nu lasi amprente, dureaza o secunda... dar ceva tot am invatat din experienta aceea si ma gandesc ca dumneavoastra ar trebui sa le-o faceti chiriasilor, asa... ca de aperitiv pe langa celelalte sicane pe care vi le-au spus ceilalti, cu atat mai mult cu cat nimeni nu va poate acuza daca va vede in fata propriului apartament.
Deci... o pasta SUPERGLUE din aia mica de buzunar, costa 3 lei cel mult si daca le-o faceti cand nu sunt in casa va fi si mai de efect... numai un butuc nou costa peste 50 lei si inca o data pe atat manopera...
De fapt prima oara vor crede direct ca le-ati schimbat butucul ca sa nu mai intre in casa. Daca le-o faceti faza de vreo 2-3 ori cred ca o sa dispere si o sa stea cu usa neincuiata. Nu prea ii vad oricum sa dea banii pe butuci plus instalatori. Si daca se duc la politie sa va reclame stiind exact ca dvs ati pus ala, dar fara dovezi oricum... ce poate face politia? Sau si mai exact, chiar si cu dovezi... e usa dvs. la apartamentul dvs... dar nu va poate obliga nimeni sa recunoasteti... Ma intreb cum vor putea locui cu usa mereu deschisa? In momentul cand se ajunge la asta, atunci mergeti cu baietii si ii dati afara... singura problema la metoda mea este ca o vor invata si chiriasii, ca si eu am invatat-o... si sa nu le dea idei pentru razbunare dupa ce veti fi din nou in casa dvs... dar deja e o pozitie mai buna aceea decat cea de acum... nu-i asa?
PS: Ma intreb totusi pana unde se poate ajunge cu ineptia in tara asta unde cica traim in capitalism, dar proprietatea privata nu este aparata cu adevarat...
PPS: Ma intreb pana unde poate sa mearga rautatea unor oameni ticalosi... adica aia daca vor vedea ca nu pot sa mai locuiasca acolo cine stie, poate vor da foc la casa... ce veti face atunci?
PPPS: Faptul ca le veti taia utilitatile nu cred ca e un motiv sa iasa de acolo... doar sa patrundeti cand ei nu sunt si sa le impiedicati accesul ulterior poate sa mearga... deci am pomenit tot felul de oameni... sunt unii care se incalzesc cu soba cu lemne la bloc... cu funingine pe toti peretii, care nu se mai poate vopsi, ci trebuie dat glet din nou... si sunt in stare sa se rahateasca peste tot in apartament... nici asta nu m-ar mira... deci depinde cat de... porci... nu stiu daca e o idee buna sa le taiati teava la WC... Sa inteleg ca e vorba de o femeie chiriasa initiala? Incredibil!
am trimis notificare prin executor de pe data de 3 sept ..le-am zis ca daca nu-si platesc datoriile voi rezilia contractele ..cel de inchiriere si cele de la utilitati...si nu au platit nimik.. si nici nu au plecat din casa ..ba au inceput sa si ameninte intr-un mod f urat....
Va sfatuiesc sa trimiteti o notificare de reziliere a contractului de inchiriere prin executor si apoi treceti la evacuarea chiriasului.
Contractele de închiriere pe durată determinată şi constatate prin înscris sub semnătură privată şi înregistrate la organele fiscale constituie titluri executorii în ceea ce priveşte obligaţia de restituire a bunurilor (art. 1.809 Cod civil).
"Art. 1809
Expirarea termenului
(1) Contractul de locaţiune încetează de drept la expirarea termenului convenit de părţi sau, după caz, prevăzut de lege, fără a fi necesară o înştiinţare prealabilă.
(2) În privinţa obligaţiei de restituire a bunului dat în locaţiune, contractul încheiat pe durată determinată şi constatat prin înscris autentic constituie, în condiţiile legii, titlu executoriu la expirarea termenului.
(3) Dispoziţiile alin. (2) se aplică în mod corespunzător şi contractului încheiat pe perioadă determinată prin înscris sub semnătură privată şi înregistrat la organul fiscal competent.”
Va recuperati si bunul si va recuperati si sumele datorate cu titlul de chirie.Cu sumele datorate cu titlu de cheltuieli la asociatiile de proprietari si alti furnizori(cablu,internet,etc) va trebuii sa va judecati!