Multumesc pentru raspuns.
Conform metodologiei, școala nu mai poate să înființeze sau să deruleze la această dată programul „școală după școală” pentru anul școlar în curs, ci doar să facă toate demersurile pentru a derula acest program în anul școlar următor (2014-2015).
Credeți că această fundație poate desfășura activitate de voluntariat asemănătoare programului școală după școală, în acest an școlar, fără să contravină legislației în vigoare, mai exact art 21. din Metodologia de organizare a programului „ªcoală după şcoală” ?
Vă rog să mă ajutați în interpretarea art. 21 din O.M.E.C.T.S. nr. 5349 din 07.09.2011 privind aprobarea Metodologiei de organizare a programului „ªcoala după şcoală”, care prevede următoarele : În unitățile de învățământ care nu propun, ca ofertă complementară a școlii, programul SDS, nu este permisă închirierea spațiilor disponibile unor persoane sau instituții private pentru organizarea, în regim privat, a activităților de tip „Școală după școală”..
În fapt, În cadrul unei școli, care nu desfășoară programul „școală după școală” conform metodologiei mai sus enunțate, o fundație dorește să desfășoare activități de acest tip pe bază de voluntariat.
Considerați că este legal, ca școala să puna la dispoziție gratuit spațiul său (ci nu sa inchirieze spatiul asa cum interzice metodologia) pentru ca fundația respectivă să desfășoare voluntariat pentru copii?
Fundația iși va desfășura activitatea în afara orelor de curs ale școlii.