avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Activitate SincuSorin

Activitate SincuSorin

Va multumesc pentru opinie! E destul de complicata situatia.Am in calcul varianta cu alpinistii insa trebuie sa torn o fasie de beton pe langa cladire pentru a ma ajuta la scurgere.Deci iarasi e problema! Am citit mai sus ca declaratia notariala prin care isi da acordul ca pot construi pe hotar ar fi un act de dispozitie. Poate fi considerat de dispozitie ?
Sotia a semnat impreuna cu sotul toate actele posibile cu exceptia acelei declaratii prin care avem voie sa construim pe hotar. Aceasta a fost semnata doar de sot pentru ca asa am fost indrumat de notar.
Nici vorba :) Va multumesc pentru parere.In orice caz o sa depun saptamana asta cererea de ordonanta si intampinarea la cererea lor.Sper ca rezultatul sa fie favorabil!
faptul ca a primit despagubiri este mentionat intr-un act aditional la un ante contract incheiat la biroul notarial(el nu a primit toata suma in aceiasi zi ci in mai multe transe;de fiecare data cand ii dadeam o suma de bani mi -a scris de mana si a semnat ca a primit astazi suma de x lei). Cred ca e cel mai concludent argument!In concluzie nu trebuie sa ma ingrijorez in privinta lipsei semnaturii sotiei nu? Va multumesc
Despagubirea a fost in contul deranjului ce va fi creat cu lucrarile de constructie.Am omis sa precizez ca actele au fost incheiate in 2009( in februarie mai exact sotul a semnat acordul prin care ne permite sa contruim pe hotar).Restul documentelor sunt in regula semnate de ambii in acelasi an.p.s.: va multumesc pentru opinie
Da.Este al ambilor soti. A fost dobandit de la matusa sotului in urma unui contract de intretinere.Nu am mai precizat varianta asta pentru ca ei fac parte din alta categorie de oameni. Vor bani si atat.Si nu putini ...si nu o singura data...au incercat sub toate formele sa ne bage bete in roate nereusind pana acum pentru ca am toata documentatia necesara. Aspectul asta cu semnatura e singura chestie de care se mai pot agata.(p.s. : eu o sa invoc exceptia inadmisibilitatii pentru ca nu au facut dovada solutionarii pe cale amiabila intrucat ei sunt reclamanti in momentul de fata)
Buna ziua ! In urma achizitionarii unui teren , datorita latimii inguste a acestuia am decis sa mai cumpar o fasie de 1 metru( pe lungimea terenului meu) de la vecinul meu pentru a-mi largi putin constructia. Am semnat cu ambii soti(coproprietari) antecontractul de vanzare-cumparare, un act aditional la acest antecontract prin care le cumpar fasia lata de 1 metru si le platesc pe langa pretul acesteia si o suma cu titlu de despagubiri pentru viitorul deranj pe care-l voi provoca.Intre aceste doua acte am semnat o declaratie prin care imi permit sa construiesc pe hotar.Dupa am semnat si contractul de dezmembrare si vanzare-cumparare.Am obtinut autorizatia de construire si m-am apucat de treaba( am si studiul de insorire efectuat si este in regula) . Apoi au inceput sicanarile...ba ca e prea inalta ba ca nu are lumina ba ca ii daram casa.Ideea este ca am luat toate masurile de precautie si totul s-a desfasurat ca la carte. Pe timpul constructiei mi-a permis sa montez un gard de protectie la 1,5 metri de zidul meu pentru a nu il deranja si pentru a-mi monta schela. Insa pe parcurs cerandu-mi bani si refuzand sa -i dau , s-a apucat sa darame gardul acela provizoriu ca este pamantul lui si nu il mai vrea acolo( astfel nu am putut monta schela pentru a-mi izola peretele pentru ca nu a permis accesul pe acea fasie desi am dreptul sa o folosesc cat timp este valabila autorizatia de contruire). Am sesizat politia dar nu s-a intamplat nimic bineinteles. Urmeaza sa depun o cerere de ordonanta presidintiala prin care sa solicit sa -mi permita accesul.Zilele trecute insa am primit o citatie prin care sotia lui care nu locuieste cu el , cere anularea declaratiei notariale prin care imi permit sa contruiesc pe hotar. Notarul mi-a zis la acea data ca este suficienta doar semnatura sotului pentru a da aceasta declaratie drept pentru care a semnat doar sotul . Acum ea sustine ca a refuzat atunci si ca nu a fost de acord ceea ce este total fals deoarece le-am platit si despagubirile si am semnat impreuna si contractul de vanzare-cumparare moment in care i s-a adus la cunostinta si despre acea declaratie. Intrebarea mea este: in ce masura poate avea castig de cauza avand in vedere lipsa semnaturii ei pe acea declaratie?( mentionez ca semnaturile ambilor soti apar in restul actelor). Momentan ma consolez crezand ca intre soti functioneaza prezumtia de mandat tacit reciproc pentru astfel de acte.