avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Activitate dedea2

Activitate dedea2

buna ziua , mama mea a decedat intr-un accident mortal la locul de munca ( un balot dintr-o stiva s-a dezechilibrat si a cazut peste ea , omorand-o la fata locului. balotul s-a dezechilibrat si a cazut datorita faptului ca 1.se afla pe marginea stivei , 2.muncitorii care faceau decopertarea stivei - acoperita cu o folie ptr.a nu fi deteriorata de conditiile meteo nefavorabile , au tras de folie fara sa observe ca pe folie se mai afla un balot , pus acolo ptr.a amara folia , ptr.ca aceasta sa nu fie luata de vant ). in urma cercetarilor preliminarii la fata locului de catre politie si ITM , ancheta tinde sa concluzioneze ca vinovati de producerea incidentului ar fi 1.mama mea , care a stat prea aproape de stiva , la 1 m , in loc de 4 , asa cum prevede protectia muncii , si 2. cei doi colegi ai mamei care se aflau pe stiva si faceau decopertarea , ptr. ca nici acestia nu au respectat protectia muncii si au tras de folie fara sa astepte ca balotul sa fie ridicat de pe aceasta . acum , mentionez ca toate anchetele sunt in desfasurare si se pare ca toate documentele care tin de protectia muncii fusesera semnate de defuncta mea mama.intrebarea mea este , urmasii pot beneficia de daune sau despagubiri , nu stiu sigur diferenta intre termeni , si cam care ar fi cuatumul lor , iar cei 2 muncitori pot fi acuzati de omor din culpa sau din neglijenta in serviciu . multumesc anticipat !