Iti multumesc tare mult pentru raspuns. Imi este mult mai clar acuma. Mai am o singura intrebare. Din pacate nu am inteles cu exactitate ce presupune urmatorul pasaj :
impozitul reţinut în plus se restituie persoanei fizice prin diminuarea cu sumele respective a impozitului pe veniturile din salarii începând cu luna efectuării acestei operaţiuni şi până la lichidarea acestuia;
Cine va avea de suferit? Firma va recupera impozitul de la stat si mi-l va vira mie, sau firma va fi nevoita sa mi-l plateasca din propiul buzunar?
Am si eu o problema putin mai delicata. Lucrez ca programator de aproximativ 2 ani. In momentul in care m-am angajat eram inca in anul 3 de facultate (Informatica aplicata in limba germana). Dupa vreo 2 luni de zile am absolvit si facultatea, si puteam sa intru in programul "Scutire de impozit". Din pacate cineva din firma a facut o greseala, si nu mi-a "actualizat" impozitul. Acuma de curand am avut o discutie cu ei si s-a rezolvat, impozitul o sa-mi intre la salariu in perioada urmatoare. Problema e urmatoarea. Timp de 2 ani(fara 2 luni) firma a platit impozit pentru mine, si ma intereseaza daca este vreo posibilitate sa-mi recuperez acei bani. Ma poate ajuta careva?