MARIApopescovici a scris:
Da, au voie sa opreasca in trafic, asa cum este specificat in codul rutier. Referitor la sanctionare, se pare ca ei au alta varianta ca prestati niste servicii de transport fara sa fiți autorizat, acum dumneavoastra stiti exact ce ati facut. Aveti dreptul sa contestati
Stimata Doamna, in 2 postari am repetat cap-coada cele intamplate. Dumneavoastra imi spuneti ca au voie sa opreasca, fiind specificat si in codul rutier. Daca sunteti amabila, in care cod rutier?
Pentru ca cel cunoscut de mine nu prevede inspectorii ANAF ca si entitate de control al traficului rutier, la a caror semnale participantii in trafic ar fi obligati sa opreasca:
O.U.G. 195 din 2002 :
Art. 2
Indrumarea, supravegherea si controlul respectarii normelor de circulatie pe drumurile publice se fac de catre politia rutiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, care are obligatia sa ia masurile legale in cazul in care constata incalcari ale acestora.
....
Art. 29
(2) Participantii la trafic sunt obligati sa respecte si semnalele politistilor de frontiera, ale indrumatorilor de circulatie ai Ministerului Apararii Nationale, agentilor cailor ferate, ale persoanelor desemnate pentru dirijarea circulatiei pe sectoarele de drum pe care se executa lucrari de reabilitare a acestora, ale membrilor patrulelor scolare de circulatie care actioneaza in imediata apropiere a unitatilor de invatamant, precum si ale nevazatorilor, potrivit prevederilor din regulament.
Art. 31
Participantii la trafic trebuie sa respecte regulile de circulatie, semnalele, indicatiile si dispozitiile politistului rutier, precum si semnificatia diferitelor tipuri de mijloace de semnalizare rutiera, in urmatoarea ordine de prioritate:
a) semnalele, indicatiile si dispozitiile politistului rutier;
b) semnalele speciale de avertizare, luminoase sau sonore ale autovehiculelor, prevazute la art.32 alin.(2) lit.a) si b);
c) semnalizarea temporara care modifica regimul normal de desfasurare a circulatiei;
d) semnalele luminoase sau sonore;
e) indicatoarele;
f) marcajele;
g) regulile de circulatie.
.........
Eu pe langa langa masura opririi in trafic , am formulat si alte trei doleante la care nu gasesc raspuns, pt eventualitatea ca cei care sunt in masura, sa ma lamureasca.
Va multumesc pentru incercarea de ajutor stimata Doamna, dar in momentul de fata nu a fost benefica, asa ca raman in continuare in asteptare .