Cum pot sa chem in judecata sau la mediere pe cineva a carui adresa de corespondenta, de la serviciu etc etc nu o stiu si nu am cum sa o aflu? Ii stiu doar numele, localitatea (in Romania), blogul personal si contul de Facebook. Multumesc mult.
Imi e clar ca nu am toate informatiile in acest moment si doar speculez pe ceva ce pare a fi intr-un fel sau altul. Cand le voi avea, voi reveni cu precizari clare. Pana atunci, multumesc mult tuturor pentru implicare si ajutor.
AVLIL, acum e mai clar ce ati vrut sa spuneti, multumesc. Este adevarat ca sunt info pe care inca nu le stiu, dar le voi afla cat de curand, sper. Intre timp mi-am dat seama ca imobilul nu e partajat si contractul care atesta ca mama mea este proprietar este cel vechi, din anii '70, acelasi care atesta ca si tatal meu este, nu exista alt contract sau document, dupa stiinta mea. Deci se pare ca mama mea nu este de fapt unic proprietar. Tatal meu nu a actionat ca un proprietar etc. in acesti ani de la divort, insa cred ca impozitul si alte cheltuieli pe care nu le-a facut in acesti 21 de ani pot fi scazute din partea lui de proprietate si tot mai ramane cu un procent de 30-40% din imobil (grosso modo vorbind), cred.
gi-jane2, multumesc foarte mult, chiar imi este foarte util ce mi-ati spus. Ai mei au platit impreuna ratele timp de mai mult de 20 de ani, mama mai platind apoi singura doar o mica parte, vreun an sau 2.
AVLIL, am mentionat deja ca mama mea a fost cea violenta si nu eu. De asemenea, nu s-a pus niciodata problema de a ma intretine ea, iar deja am mentionat ca nu s-a facut decat un partaj verbal si nu unul oficial la data divortului, de aceea ne gandim, eu si tata, ca el ar putea sa il initieze acum. Apartamentul nu are cadastrul facut in acest moment. La ce date suplimentare va ganditi? Multumesc.
German Alex, cam la asa ceva m-am gandit si eu, multumesc.
Nu stiu daca am fost foarte clara, partajul s-a facut in fapt acum 21 de ani - adica mama a luat casa, fiind acum unic proprietar, dupa cum am mentionat, si tata a luat masina - dar nu s-a facut un act oficial, un document, care sa ateste asta. In acest caz, tatal meu mai poate cere partajul? (pentru ca eu m-am lamurit ca nu am niciun drept in afacerea asta, tatal meu va fi cel care va actiona daca va fi cazul)
multumesc tuturor pt raspunsuri.
gi-jane2, apartamentul a fost cumparat de ei doi in timpul casatoriei lor, in rate, de la stat, pe vremea lui Ceausescu, in anii '70
Sincer, nu stiu ce sa raspund la intrebarea dvs., care ma confuzeaza si mai mult. Probabil ca daca as sti, nu as mai fi pus problema aici. Dvs. ce drept credeti ca as putea sa invoc, conform legii? Puteti sa-mi indicati vreo lege pe care as putea sa ma bazez? De asemenea, ma gandesc ca poate tatal meu ar avea mai multe sanse de castig daca ar initia un proces de partaj. Intrebarea este daca el are dreptul sa mai initieze un astfel de proces acum, dupa 21 de ani, in conditiile date?
Buna seara, doresc sa imi dau mama in judecata, insa inainte sa fac asta as vrea sa stiu daca am sau nu sanse de castig.
Situatia este urmatoarea :
Parintii mei au divortat in 1992. In urma divortului, s-au inteles ca mama mea sa ramana cu apartamentul si cu mine, iar tata sa ia masina, si asa s-a si intamplat. Tata a fost de acord cu acest aranjament numai pentru motivul ca eu ramaneam cu mama si ca eu sa pot sa locuiesc acolo oricat timp doresc. Nu au facut proces de partaj, ci partajul s-a realizat prin buna lor intelegere, verbala, cred.
Acum, de vreo 3 ani, mama mea imi refuza dreptul de a mai locui acolo, pe motiv ca ea este singura proprietara si are dreptul sa ma dea afara pentru ca asa vrea ea. Mentionez ca eu am locuit acolo de cand m-am nascut, neintrerupt, si am avut dintotdeauna buletinul facut pe adresa mamei mele si asa il am si acum, ultima reinnoire facandu-se in 2009 (cand m-am casatorit si mi-am schimbat numele), cand ea m-a luat in spatiu de buna voie.
A incercat sa ma dea afara cu forta fizica, m-a atacat, m-a lovit, m-a amenintat, m-a hartuit, asa incat am fost nevoita sa chem politia. Politistii i-au explicat ca nu are dreptate, ca este obligata sa ma lase sa locuiesc acolo si poate, eventual, sa ma dea afara din casa doar in urma unei hotarari judecatoresti care ar preciza asta. In aceste conditii mama mea a afirmat de mai multe ori ca va vinde apartamentul cu pricina astfel incat eu sa nu mai am pretentia sa stau cu ea, acolo.
Pentru ca sa o impiedic sa faca asta, doresc sa o dau in judecata si sa cer sa fiu co-proprietar al apartamentului. Ma voi baza pe actul de divort si pe marturia tatalui meu (care e gata sa ma ajute) cum ca singurul motiv pentru care i-a lasat ei apartamentul la divort a fost doar acela sa pot sa stau si eu acolo oricat timp doresc. Cum mama mea nu mai doreste acest lucru, deci conditia tatalui meu nu mai este indeplinita, trebuie sa se revina asupra partajului, zic eu.
Intrebare : ce sanse am sa castig acest proces, fie eu, fie tatal meu ? Mentionez ca, dupa cat se pare, nu a existat decat o intelegere verbala intre ei, iar mama mea acum este unic prorpietar.
Multumesc.