In legatura cu aceasta problema -a inventarului nepredat in perioada de preaviz - in situatia in care acesta se face dupa incetarea contractului de munca- si eu nu ma pot prezenta - ce se poate intampla?
Mentionez ca intentionez sa semnez un angajament de plata a tuturor lipsurilor ce mi se vor imputa - si le voi plati fara probleme la data stabilita de conducerea unitatii.
asta e problema ca inventarul nu l pot face singura , si numai sefa mea poate da o decizie de inventariere - si nu mai am foarte mult timp - cam 9 zile lucratoare - iar numarul de carti de inventariat este foarte mare - in jur de 15 000 :((
Va multumesc foarte mult pentru sfat .sincer ma simt prost ca trebuie sa-i las balta in milocul semestrului dar mi s-a oferit o ocazie si nu am de gind sa o pierd cu nici un pret. Va voi tine la curent cu desfasurarea evenimentelor si sper din suflet ca lucrurile se vor rezolva fara prea multe probleme.
Am si eu o mare problema si as vrea un raspuns , daca mi -l poate da cineva.
Lucrez ca bibliotecara intr-o scoala si mi-am depus demisia. Teoretic, eu ar mai trebui sa lucrez in acea unitate pana la data de 13 aprilie, timp in care ar trebui sa predau inventarul. Sefa mea mi-a spus ca nu are cine sa mi-l preia, pentru ca sunt putine sanse sa angajeze pe altcineva intr-un timp asa scurt , si nimeni din scoala nu va fi dispus sa-mi preia mie inventarul si incearca sa ma determine sa raman, dat fiind ca suntem in plin semestru de scoala si nu are cine sa mi tina locul . Problema este ca eu voi pleca din tara pentru 3 luni dupa perioada de preaviz si nu am cum sa ma prezint la predarea inventarului in momentul cand va angaja pe alticineva pe postul meu. Stiu ca nu imi va semna fisa de lichidare pana nu predau tot si imi va retine cartea de munca, pe care nu am de gand sa o solicit deocamdata, oricum.
As vrea sa stiu insa un lucru: daca nu se face inventarul in perioada de preaviz, ma pot obliga sa ma prezint dupa ce aceasta expira?Sau se poate face inventarul si in lipsa mea? Ce consecinte poate avea faptul ca am plecat fara sa predau inventarul?
Inteleg ca mi se vor imputa eventualele lipsuri pe care le voi achita fara probleme in momentul cind voi solicita cartea de munca, de care oricum voi avea nevoie la un moment dat. Ce sfat imi puteti da? Ce pot face?
As vrea un raspuns urgent daca se poate. :-/