avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Activitate mariaanastasia

Activitate mariaanastasia

Rugamintea pe care o am este aceea de a ma lamuri ce demersuri pot fi efectuate de catre mine si la ce autoritati ale statutului in urmatoarea situatie: in anul 2008 a avut loc o evacuare pe baza unei ordonante prezidentiale a unei rude care domicilia in acelasi imobil cu mine, dar care a devenit foarte violenta si pe care am fost nevoit sa-l evacuez prin acea hotarare judecatoreasca (ordonanta prezidentiala) Persoana respectiva in timpul evacuarii a refuzat sa-si ridice bunurile pe care le poseda si acestea mi-au fost lasate in custodie (la evacuare intocmindu-se de catre executorul judecatoresc prezent un proces verbal in care au fost consemnate bunurile respective , o parte din ele fiind depozitate in saci cu sigiliul executorului respectiv, altele de genul - televizor, recamier, frigider, etc. bineinteles ca nu, dar au fost consemnate in acel proces verbal). Toate au fost ulterior depozitate de mine intr-o magazie. Asadar, in acelasi an i-am trimis persoanei evacuate prin biroul aceluiasi executor o notificare prin care ii comunic la domiciliul declarat de el , data si ora la care sa vina sa-si ridice bunurile respective. Desi, semneaza confirmarea de primire (nu el personal ,ci sotia) a notificarii nu se prezinta la data respectiva pentru a-si ridica bunurile. In aceasta situatie am incheiat un proces verbal redactat de mana, semnat de martorii prezenti , in care consemnez ca nu s-a prezentat persoana respectiva (cea evacuata), cand l-am chemat O perioada indelungata de timp din momentul evacuarii (din 2008)nu am mai stiut nimic de ea , (unde este si unde mai are domiciliul , caci nu-l mai avea acolo unde i-am trimis notificarea ) anul acesta (2013 )a am primit printr-un domn avocat o cerere prin care acesta specifica ca persoana pe care o reprezinta cea evacuata atunci (clientul sau) doreste sa afle in ce stare ii sunt bunurile lasate atunci la mine, in custodie. Asadar ii trimit o noua notificare persoanei evacuate prin biroul executorului judecatoresc la domiciliul declarat acum (altul nou) prin care ii solicit sa vina sa-si ia bunurile la data si ora consemnata in notificare mentionandu-i ca bunurile sale se afla in aceeasi locatie si nu cunosc starea lor deoarece au fost depozitate sub sigiliul executorului judecatoresc. Nu se prezinta personal nici de aceasta data, trimitand prin alt domn avocat un fax prin care motiveaza absenta sa invocand faptul ca ar fi trebuit sa se stabileasca de comun acord data la care sa vina sa-si ia bunurile si nu sa o stabilesc eu singur.
Am incheiat si de aceasta data un proces verbal prin care specific ca a lipsit( procesul verbal fiind incheiat de un executor judecatoresc acum). Nelamurirea mea este urmatoare ce demersuri trebuie sa fac eu pentru a -si ridica bunurile, SA NU MAI RASPUND PENAL DE ELE, dat fiind ca l-am chemat prin doua notificari (una in 2008, cealalta in 2013) si desi a semnat de luare la cunostinta nu s-a prezentat sa i le restitui, ele fiind depozitate intr-o magazie, iar datorita fluctuatiei de temperatura((cald-rece) unuor saci se vede ca s-a topit sigiliul fiind in acelasi timp , un focar de infectie, dar si faptul ca au trecut atatia ani.
Va rog frumos, sa ma sfatuiti cum este bine sa procedez din punct de vedere legal , pentru a nu fi tras la raspundere de el, caror autoritati ale statului sa ma adresez si daca si cat timp trebuie sa le mai tin ( daca nu a trecut foarte mult timp de atunci din 2008 si nu mai raspund penal de ele ) .
Va multumesc anticipatsi astept cu nerabdare sfaturile dumneavoastra.