Dar când poate fi eliberat acel concediu medical având in vedere că raportul de la medicina muncii il am din data de 14.10.2024?
Mi se poate elibera, de exemplu, mâine 30.10.2024,pt perioada de max 120 de zile începând cu data de 14.10.2024 (adica retroactiv pt 2 săptămâni)?
Buna ziua! Sunt însărcinată in săptămâna 27, iar in data de 14.10.2024 am primit raportul de evaluare riscuri privind protecția maternitatii la locul de muncă ( concediu pentru sarcină cu risc). Medicul meu ginecolog mi-a spus ca medicul de medicina muncii va da verdictul ci nu el, ceea ce s-a si întâmplat.
Atunci când am fost la angator ca sa semnez acest raport am întrebat-o pe doamna de la resurse umane ce acte mai trebuie să aduca sau daca mai este nevoie de ceva, ea spunându-mi in felul următor "eu știu ca nu mai trebuie nimic dar ma informez și te anunț daca mai trebuie și altceva". Atunci eu i-am zis ca daca nu mai trebuie, rămâne doar sa ne mai vedem când aduc concediu pt prenatal.
Astazi îmi cere concediu medical pt perioada 14.10-30.10.2024 ca sa faca pontajul. Și nu înțeleg ce concediu ii trebuie o dată ce mi-a spus ca nu mai trebuie nimic.
Ce pot face in acest caz? Ce soluție am ca sa îmi fie plătite aceste zile? Cine răspunde pentru asta?
problema mea este urmatoarea: in 2011 am optat pentru un concediu de maternitate de 2 ani. societatea la care eram angajata in anul mentionat, are inca activitate doar ca pe un alt sector (deci firma inca exista doar ca postul pe care eram incadrata numai exista). Luna urmatoare, concediul meu pt ingrijire copil se incheie. Vreau sa ma intorc la servici. Care sunt conditiile impuse angajatorului in cazul de fata? si de ce drepturi mi se cuvin mie ca si angajat?