In cazul unei decizii de demisie se formuleaza o cerere de demisie in care se specifica durata preavizului (maxim 20 zile lucratoare in acest caz) si care se depune la firma in doua exemplare?! Este obligatoriu sa fie depus in doua exemplare?
Acesta trebuie sa fie inregistrat. Am nr de registru, insa nu stiu daca trebuie sa fie si semnat de catre conducere sau nu? Daca eu am o copie xerox dupa original, acesta este valabil sau trebuie sa fie parafat cu 'identic cu originalul'?Sau trebuie sa fac o dublura a acelei cereri si sa fie trecut nr de inregistrare initial?
Cu aceasta inregistrare firma a luat la instiintare faptul ca angajatul a intrat in perioada de preaviz si aceasta inregistrare confirma de asemenea si faptul ca angajatul a inceput prima zi din perioada preavizului din a doua zi de la depunerea cererii. Este corect? sau am inteles eu gresit?
Alte acte trebuie sa-mi emita firma in perioada preavizului sau dupa terminarea acesteia? Act doveditor ca nu am datorii fata de firma, ca am predat tot ceea ce mi-a fost dat in folos sau orice alt act de care as avea nevoie la o noua angajare la o alta firma?
In cazul in care angajatorul vrea sa puna in somaj angajatul, cum se procedeaza? care sunt beneficiile si dezavantajele firmei, a angajatului sau a viitoarei firme posibile la care s-ar putea angaja muncitorul?Pentru punere in somaj se desface contractul de munca? se da afara angajatul? care pot fi motivele scrise pentru punerea unui angajat in somaj?
Dupa depunerea unei cereri de demisii inregistrate poate angajatorul sa puna angajatul aflat in perioada de preaviz in somaj? Poate sa modifice nr de inregistrare?
Ce demersuri va trebui sa parcurga acest angajat daca va fi pus in somaj si pe urma( peste catva timp) vrea din nou sa se angajeze la o alta firma? Acest somaj va avea consecinte?
Va multumesc frumos.