avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Activitate adelis

Activitate adelis

Buna ziua,
sunt romanca, stabilita de 11 ani in Germania. Impreuna cu un partener neamt am inregistrat in Stuttgart o firma de intermediere asistenti/asistente medicale pentru azile de batrani. Dorim sa recrutam personal calificat din Romania, caruia insa nu ii vom percepe nici un fel de comision. Acestora li se ofera contracte de munca pe termen nelimitat la azile din Germania. Comision primim de la azilele respective. Deoarece cunoasterea limbii germane la nivel B2 este necesara pentru recunoasterea diplomei de asistent medical, oferim persoanelor interesate cursuri gratuite de limba germana pentru a ajunge la acest nivel.
Avem o nelamurire privind activitatea de recrutare si anume:
Am dori sa dam anunturi in ziare din Romania pentru recrutarea persoanelor interesate. Cei interesati vor putea accesa pagina firmei noastre din Germania, unde vor putea afla mai mute detalii despre noi si serviciile oferite de noi. De asemenea, vor avea posibilitatea sa ne contacteze prin E-Mail sau la telefon in Germania....astfel ne vor putea trimite CV-urile prin E-Mail, iar noi ii vom contacta si vom stabili o intalnire. Periodic (la 1-2-3 luni) in functie de numarul de persoane interesate de un astfel de contract, vom veni in Romania, unde vom inchiria o sala de conferinte pentru 1-2 zile pentru a sustine interviurile cu persoanele care ne-au trimis CV-uri.
Intrebarile mele ar fi urmatoarele: Avem voie ca firma straina sa facem recrutarea persoanelor din Romania in felul prezentat mai sus, fara a avea vreo filiala, punct de lucru in Romania si fara a colabora cu vreo firma de intermedieri romana? Legea 156/2000 este valabila doar pentru firmele cu sediu in Romania sau si pentru noi ca firma straina? Exista vreo lege care sa interzica unei firma de recrutare cu sediul in alta tara (in cazul nostru - Germania) sa recruteze personal din Romania daca nu are filiala in Romania?

Mentionez ca suntem la inceput si ne interesam pentru a proceda conform legii. Ne-am interesat la institutii publice in Romania, dar raspunsurile primite sunt contradictorii. Unii spun ca trebuie sa respectam legea 156/2000 (deci sa avem sediu in Romania, personal calificat pe resurse umane, autorizatie pentru o baza de date, etc.). Altii sunt de parere ca, daca suntem firma germana ni se aplica doar dreptul german... putem face publicitate si sa organizam din cand in cand interviuri in Romania, fara a detine vreo firma in Romania, atata timp cat interviurile sunt organizate doar periodic.

M-as bucura daca ati putea sa imi raspundeti la intrebarile de mai sus si va multumesc anticipat!