avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Activitate absolventa3

Activitate absolventa3

Răspuns la discuția Admitere barou 2014
AS DORI SA PUNA CINEVA DNA-UL PE EI!!!!
Un profesor de scoala gernerala mi-a spus ca daca el arunca pe jos lucrarile copiilor il dadeau afara din invatamant si il cantau toate ziarele si televiziunile. Aici nu am vazut prea multe! asta spune tot penru mine.
Acelasi DNA de care vorbiti insa l-a sunat pe acelasi profesor - pe un telefon cu nr nou - sa intrebe ce cadouri au luat copiii la un concurs care avusese loc cu vreo 3 ani in urma ca cercetau ei ce carti a luat fiecare...!!!!!#-o:((
Deci DNA nu e pentru lucruri ATAT de SERIOASE!!!
Buna ziua colegi.
Felicitari celor care au luat acest examen - fiasco.
Felicitari celor care am luptat si am fost victimele lor.
Eu am picat cu brio la NCPC unde nu stiu cine si cum a conceput grilele ale cred ca a fost beat cand le-a facut. Am trecut la restul si puteam intra. Aproape 60 dupa contestatii acum. M-a ingenunchiat si OEPA unde a fost incredibil de greu am luat doar 50% - mai greu ca la Penal si NCPP + incredibil sa ne trieze cu statutul avocatului care trebuia sa ne ridice nota!
Nu stiu ce o sa fac mai departe. Sunt dezgustata de nesimtirea lor de cum ne-au aruncat lucrarile pe jos la Fac de Drept in Buc.
Sa ne linistim intai si mai vedem apoi. Sunt curioasa sa vad cati au intrat in final!

Succes si fruntea sus urez tuturor noua care ne-am chinuit atat sa ne aratam noua mai intai ca suntem capabili caci pentru ei suntem un nimic !! Am vazut si simtit asta luni.

Dupa 6 ani de munca prin scoli + includ si masterul terminat cu 10 - isi bat joc de noi!
Si apropo de cei care blameaza Spiru Haret am terminat Spiru cu 9,80 apoi master la Sibiu cu 10! Am picat la barou cu aproape 6! Deci si la Spiru sunt oameni capabili!!!
UNT – În atenţia candidaţilor la examenul de primire în profesia de avocat – sesiunea septembrie 2014. Examenul de primire în profesia de avocat, sesiunea septembrie 2014, se va desfăşura la data de 15 septembrie 2014 în următoarele locuri de examen:

În atenţia candidaţilor la examenul de primire în profesia de avocat – sesiunea septembrie 2014

Vă anunţăm că examenul de primire în profesia de avocat, sesiunea septembrie 2014, se va desfăşura la data de 15 septembrie 2014 în următoarele locuri de examen:

INPPA – structura centrală – Examenul se va desfăşura în două imobile:

A. Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, Bd. Mihail Kogălniceanu nr. 36-46, Sector 5, Bucureşti – accesul candidaţilor se va face exclusiv prin intrarea de la aripa Vasile Pârvan (partea din dreapta a Palatului Facultăţii de Drept)

B. Facultatea de Chimie a Universităţii din Bucureşti, Şoseaua Panduri nr. 90, sector 5, București

INPPA – Centrul teritorial Braşov

Facultatea de Drept a Universităţii Transilvania Braşov – corpul T, Bd. Eroilor, nr. 25, Brașov

INPPA – Centrul teritorial Cluj-Napoca

Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir, Facultatea de Drept din Cluj-Napoca, str. Burebista nr.2, Cluj-Napoca

INPPA – Centrul teritorial Craiova

Facultatea de Drept și Științe Sociale, str. Calea București nr. 107D, Craiova

INPPA – Centrul teritorial Galaţi

Universitatea Danubius din Galaţi, B-dul Galaţi, nr. 3, Galaţi

INPPA – Centrul teritorial Iaşi

Universitatea „Petre Andrei din Iasi”, str. Grigore Ghica Voda nr. 13, Iași

INPPA – Centrul teritorial Timişoara

Facultatea de Drept a Universităţii de Vest Timişoara, B-dul Eroilor, Nr. 9A, Timişoara

Sâmbătă, 13 septembrie 2014, pe site-ul INPPA şi la locurile de desfăşurare a examenului se va afişa repartizarea pe săli a candidaţilor.

← Hotărârea nr. 5/12.09.2014 a Comisiei Naţionale de Examen prin care se rectifică tabelul cuprins la Anexa 1 (A. Tabel cu candidaţii la examenul de primire în profesia de avocat – pentru obţinerea titlului de avocat stagiar) a Hotărârii nr. 4/11.09.2014 a Comisiei Naţionale de Examen.
UFFF stresul asta....
Ala l-am gasit pe site-ul euroavocatura.ro este GRESIT!!!!
[ link extern ]

DECI

Regimul răspunderii penale a minorului
Art. 113
Limitele răspunderii penale
(1) Minorul care nu a împlinit vârsta de 14 ani nu răspunde penal.
(2) Minorul care are vârsta între 14 şi 16 ani răspunde penal numai dacă se dovedeşte că a săvârşit fapta cu discernământ.
(3) Minorul care a împlinit vârsta de 16 ani răspunde penal potrivit legii.
Detalii: [ link extern ]
Are Dreptate UDROIU!!!

MUltumesc Mirei!
Art 114 este din NCP iar categoriile alea din Udroiu Fise de Dr Penal editia 2014 pg 113 partea generala!!!
Si eu acum le-am observat !!
In final minorul in Romania conf NCP raspunde penal de la 13 ani!!! Iar categoriile lui Udroiu sunt eronate __???? Neactualizate???
minoritatea
. Aceste reglementari constituie unul dintre punctele centrale ale reformei propuse de noul Cod penal.

Art. 114 Limitele raspunderii penale
(1) Minorul care nu a implinit varsta de 13 ani nu raspunde penal.
(2) Minorul care are varsta intre 13 si 16 ani raspunde penal numai daca se dovedeste ca a savarsit fapta cu discernamant.
(3) Minorul care a implinit varsta de 16 ani raspunde penal potrivit legii.
Deci la codul penal avem 13 ani ... si atunci .. catergoriile cu prezumtiile pe categorii de varsta nu mai sunt ???? !!! valabile .. .Fise Dr Penal UDROIU pagina 113!~!
Minorii pana in 14 ani sunt prezumati absolut ca nu au discernamant
Minorii 14-16 ani sunt prezumati relativ ca nu au discernamant ...
Minorii de peste 16 ani sunt prezumati relativ ca au discernamant!!!

Cine intelege acum??
Subsriu a-c este
Daca luati cartea D-nei Ligia Catuna acolo gasiti tot si e imposibil sa nu va intre in cap caci se repeta pana intelegi. Dar are 320 pagini si nu stiu acum cu 5 zile inainte ce mai puteti face. Ideea este ca are si grile 25X16 teme destule cat sa mizam pe un 70-80% la examen. Daca nu aveti cum atunci ca idee faceti grilele oepa de la examenele de admitere din anii 2011-2012-2013 sun fff mici diferentele si or sa va ajute sigur!!! Hai ca mai e un pic si trebuie profitat de OEPA care ridica nota. Putem intra in barou cu OEPA !!!
DA asa este... si atentie avocatul este obligat sa dea avocatului substituit, conform intelegerii dintre acestia - dintre avocati, parte din onorariul primit de la client... nu este acelasi lucru cu onorariile retrocedate in baza unei contract de conlucrare prof ori cu exceptia in care parte din onorarii sunt date mostenitorilor unui avocat decedat.
Am postat pentru ca pe mine m-a bulversat si e bine sa stim sa facem diferenta.
Apropo de Oepa stie cineva daca avocatul are voie sa primeasca ori sa ofere onorarii retrocedate? Va rog motivati. Multumesc