Va multumesc! Si va mai adresez urmatoarea intrebare: parintii pot fi executati si ei pentru datoria lui ? Sau pentru ca detin jumatate din casa nu se va putea trece la aceasta masura? Ei intentioneaza sa plateasca pagubele dar inca nu stim la cat vor fi stabilite si cat de repede vor putea. Am inteles de curand ca era bine sa aiba drept de uzufruct mentionat in actul de proprietate. Deoarece nu ne-am priceput si notarul nu a precizat nu am stiut de acest amanunt
Buna ziua. Parintii mei sunt intr-o situatie delicata deoarece in anul 2010 au cumparat un apartament impreuna cu fratele meu. Parintii detin ½ la fel ca si fratele. Problema este ca fratele meu a luat-o razna si le-a facut o multime de probleme culminand cu incendierea unei masini. Tocmai din cauza ca nu se mai puteau intelege cu el, parintii mei incepusera de cateva luni sa incerce sa vanda apartamentul. Au venit mai multe persoane interesate dar nu s-a finalizat nimic. Acum pentru a nu fi aruncati in drum prin executare am dori sa cumparam noi partea lui urgent (in cazul in care nu apare inca nimic la cartea funciara) si pana se va stabili suma pe care trebuie fratele meu s-o despagubesca sa vindem apartamentul pentru a o plati si de restul sa ramana ai mei cu o garsoniera. Nu vrem sa scoata ei la licitatie apartamentul pentru ca va ajunge poate sub jumatate din valoarea lui. Vrem doar sa il putem vinde urgent, poate sub pret ca atunci cand va fi stabilita suma sa o putem plati inainte ca cineva sa poata ataca contractul de vanzare-cumparare a partii lui. Va rog spuneti-mi daca aceasta sau alta ar fi solutia pentru ca amaratii mei parinti sa nu fi executati. Poate fi anulat contractul de vanzare a jumatatii pe care o detine ? Sau exista alta solutie prin care el sa piarda dreptul la acea jumatate. Poate pentru ca nu el a platit ? Mentionez ca plata apartamentului s-a facut din contul tatalui meu. Tatal mei a avut acesti bani din vanzarea prin « prima casa » a apartamentului pe care il detinea cu mama catre mine. Din acest motiv au si permis ca fratele meu sa fie proprietar. Va multumesc din suflet !