Acesta a fost un raspuns sec. Programarea la RAR am primit-o abia peste 53 zile fiind multe persoane inaintea mea. Deci care 30 zile? Si fiindca nu aveam foaia de la RAR, cei de la finante nu puteau sa-mi calculeze taxa de inmatriculare, deci nu puteam sa -mi inscriu masina, de aceea a durat mai mult.
Eu tot nu sunt lamurit. Cum se calculeaza impozitul auto? (anual, trimestrial?)
Din momentul cand am cumparat masina, chiar daca nu am inmatriculat-o ...legal, oficial?
Pentru mine e ceva de principiu, nu de bani. As vrea sa fiu ma bine informat de autoritati
Multumesc mult!
Am cumparat o masina (din Belgia) in 15.12.2012 (data pe contract de vanzare-cumparare) si am circulat folosind numere provizorii 90 zile. Am platit in 2013 taxa de inmatriculare si am primit acasa certificatul pe 30.10.2013. Apoi pe 31.10.2013 am facut o asigurare si am inceput sa circul cu masina incepand cu 01.11.2013. Am primit de la Primaria Suceava (taxe si impozite) o factura in care se mentioneaza plata impozitului pe 2013 (integral) + penalitati pe 2012. Acum sunt hotarat sa consult un avocat in privinta aceasta.
Functionarul de la primarie mi-a raspuns ca impozitul se calculeaza de cand am cumparat masina adica de pe 15.12.2012
Intrebare:
Cum se calculeaza impozitul auto mai exact?
Este adevarat raspunsul care l-am primit?