Buna tuturor,
In urma cu 6 luni, m-am despartit de iubitul meu, cu care fusesem impreuna 10 luni. Decizia de a rupe relatia mi-a apartinut, iar motivele au fost subiective - nimic grav.
Timp de circa o luna dupa asta, m-a sunat zilnic, a incercat sa ma contacteze prin sms-uri, iar de cele mai multe ori le-am ignorat cu desavarsire. O singura data am raspuns, intrigata de ora destul de tarzie la care suna (11 seara) - a inceput din nou sa incerce sa ma induplece sa ne impacam, dupa care, vazand ca nu vrea, sa "imi scoata ochii" pentru cele ZECE LUNI! (ce sa mai, o viata de om) in care mi-a fost alaturi. I-am inchis telefonul, a venit la mine la usa in miez de noapte si a sunat incontinuu jumatate de ora; l-am ignorat.
A inceput sa-mi scrie ca ma va astepta dupa lucru; am avut grija sa plec intotdeauna mai tarziu si insotita. Constant (desi mai rar), trimitea mesaje de dor si jale; nu am raspuns nimic timp de 4 luni.
Apoi am decis sa accept o invitatie la cafea, sa povestim ca oamenii civilizati, ca doar nu ne-am dat in cap. Dupa asta, a inceput sa ma sune zilnic, sa trimita mesaje si sa se comporte de parca ne impacaseram. I-am atras atentia ca nu accept sa ma sune atat de des si in niciun caz nu ne vom vedea tot la 2 zile la cafele; suntem "fosti" - vorbim once in a while, dar nu suntem prieteni de pahar.
Astazi m-a asteptat in drumul meu spre casa. Stie unde lucrez, stie zona unde stau si stie pe unde trebuie sa trec in fiecare seara, asa ca si-a parcat masina intr-un loc mai intunecos si m-a asteptat. Rugaminti de impacare, reprosuri ca nu vreau sa incerc din nou... aceeasi poveste. Am plecat, a inceput sa sune in disperare si sa trimita mesaje. L-am ignorat.
Intrebarea mea este: un comportament de acest gen poate fi incadrat ca hartuire? Am citit pe net articolul 286 din Codul penal, care spune ca:
Fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă
Daca ma mai asteapta noaptea pe strada, am temei sa depun plangere la politie? Sau exista vreo modalitate prin care sa il tin departe de mine? Nu mi-e frica de acte de violenta, dar nu-mi e totuna sa stiu ca oricand imi poate iesi in cale (mai ales ca lucrez tarziu, e noapte, vine iarna si nu ma pot baza ca va fi mereu lume pe strada).
Multumesc anticipat pentru raspuns si imi cer scuze pentru povestea lungita :)
P.S. In caz ca va intrebati, omul nu e un pusti de 16 ani, ci barbat (?) de 28.