avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Activitate darcy

Activitate darcy

Vă mulțumesc!
Mi-ați răspuns doar la una dintre întrebări, aș putea spune, și vă mulțumesc!
Vă rog să detaliați, dacă de poate, toate răspunsurile!
Buna ziua!
Sunt casatorita de 5 ani și nu am copii.
Am decis cu sotul sa divortam, mergand la notar. Acesta ne-a propus sa ne reintalnim peste o luna, in vederea hotararii de divort finale.

Astfel, am cateva lucruri de lamurit si apelez la sfaturile dvs.:
1. - Înainte de casatorie am primit de la parinti un teren si niste magazii mari, boieresti, cu peretii din piatra, caramida si cu planseu. Peste acestea, în timpul căsătoriei, am ridicat un etaj (desigur, am renovat totul, fara a darama ceva). Aceasta este casa in care am locuit impreuna.
Marea majoritate a banilor pentru casa au venit de la mama, care a facut imprumuturi peste imprumuturi, restul de la sot (care este muncitor in domeniul constructiilor) - prin munca sa.
Întrebare: Cum se calculează împărțirea bunurilor? Se împarte direct valoarea casei la 2? Nu se tine deloc cont de banii investiti, de datorii?

2) Am cumpărat o mașină (pe numele meu), pe care am dat 12.000 de euro: 3.500 de la el, 2.000 de la tata, resul fiind împrumutați cu ajutorul mamei, din nou...
Cum se va proceda în privința mașinii?

3) Dacă la notar nu fixăm partajul, în urmă se mai poate face partaj?

4) Dacă nu se prezintă soțul la notar, ce pot face pentru a merge înainte cu divorțul? Care sunt pașii următori?

5) Am fost amenințată că nu pleacă din casă, va cere să rămână într-o cameră. Se poate aceasta, având în vedere că motivul real al divorțului este reprezentat, de fapt, de violența fizică a acestuia?

Vă mulțumesc pentru înțelegere și aștept răspunsurile dvs.cât mai curând!
O seară bună!