Multumesc domnului nichip pentru raspuns. Din fericire pentru toti pacientii domnului doctor de familie, un alt pacient a facut sesizare si ca urmare a unui flagrat, domnul doctor si-a schimbat o perioada domiciliu.
Pacentii au fost preluati de o doamna doctor care nu are pretentii absurde.
Mai mult mi-a explicat ca anaful nici nu are dreptul sa elibereze acea adeverinta care medicul de familie caci ar incalca o lege de protectie a datelor personale. de anul trecut de contributi se ocupa anaful si-ti toti banii datorati.
Medicul de familie verifica pe loc prin net daca pacientul este asigurat sau nu, iar la validarea retetei apare automat clasificarea pacientului.
Doamna adriana_c ar trebui sa citeasca toata legea.
Nimeni nu traieste numai din indemnizatia aia mica din Legea nr. 189/2000, orice om are o pensie pentru care plateste contributie ca orice muritor de rand.
Urez multa sanatate la toata lumea.
Sunt beneficiara a Legii 189/2000, medicul de familie conditioneaza eliberarea unei retete de o adeverinta fiscala de venituri de la ANAF. Cum nu ma pot deplasa, nu pot lau adeverinta, iar ANAF o elibereaza numai personal si cu valabilitate 90 de zile. Mentianaz ca fosta doctorita de familie, care a decedat, nu mi-a cerut niciodata aceasta adeverinta, de asemenea nici succesoarea acesteia, la care am renuntat pentru ca era departe de domiciliu meu.
Actuala doctorita o am din august si nu pot renunta la tratament pana se implinesc 6 luni pentru a apela la alt medic de familie.
Discutand cu o cunostinta, medic de familie in alta localitate, mi-a comunicat ca adeverinta nu este necesara deoarece: "persoanele asigurate beneficiare ale legilor speciale, indiferent de veniturile pe care le realizează, beneficiază de medicamente în tratamentul ambulatoriu conform prevederilor Legii nr. 95/2006 Art. 233, alin (2)."
Va rog sa-mi indicati unde pot apela pentru rezolvarea situatiei.