Am scris asa pentru ca ma repetam de prea multe ori cu aceeasi chestie , nu din sila de a scrie sau orice altceva . Am inteles ce vreti sa spuneti . Insa , statul caruia i se va comunica contraventia savarsita pe teriotoriul Romaniei (in speta statul german) are autoritate ca la urmatoare data cand ma va opri ( fie pe autostrada , fie pe orice alt drum ), sa imi ia permisul pentru contraventia savarsita pe teritoriul Romaniei sau nu ?
P.S, : Cand am zis statul german m-am referit la organele legii (adica Bundespolizei)
Va salut . As dori si eu un raspuns la urmatoarea dilema . Ceea ce va voi intreba nu are legatura cu realitatea , adica nu s-a intamplat si nu se va intampla .
Avem in felul urmator : 1) Eu am permis de conducere de nationalitate germana , am dat examen, in fine , l-am luat . Daca vin in tara , conduc pe soselele din Romania , iar la un moment dat dintr-un anume colt nevazut al unei strazi apare un politist , ma opreste pe motiv ca n-as fi acordat prioritate la pietoni , iar eu refuz sa ii predau permisul , in schimb celelalte acte i le dau cu mare placere . Deci ma repet : nu refuz sa ma legitimez , doar refuz sa ii predau permisul fiindca ar fi extrem de greu sa mi-l mai iau inapoi dupa aceea . Ii spun ca ma prezint la sectie in 24 sau 48 ore pentru a preda permisul (nu stiu exact cat e intervalul) iar eu nu fac acest lucru si ies din tara in ziua in care s-a intocmit procesul verbal , ce s-ar intampla dupa acel interval de timp ? Ar anunta IGPR -ul toate statele din Europa cu privire la contraventia savarsita sau asta e , se mai intampla , si nu patesc nimic ?
iar la 2) avem acelasi context , dar sub alta forma . Adica , eu in prezent sunt in Berlin , iar cat am mai fost prin tara am luat 2 amenzi si figurez la primaria din Buzau cu amenzile , pe care inca nu le-am achitat . Potrivit noului Cod Rutier , odata ce m-a oprit politistul el verifica daca am amenzi si imi poate suspenda permisul ....in cazul de fata , daca iarasi nu il prezint ce se va intampla ? este la fel ca la punctul 1 , plec din tara si ma opreste politia bla bla bla.....
M-as bucura daca as avea un raspuns din partea dvs , adminii site-ului .
Cu respect ,
Apostu Ionel
va multumesc mult pentru raspuns , si va urez numai bine si sanatate !
am e-mailurile cu care am vorbit , chitanta de la western union , mesajele de pe telefon si chitanta cu care am platit si am trimis pachetu la posta . Insa problema este ca persoana cu care am vorbit este un roman cu nationalitate germana . Are vreo importanta asta ?
Si daca se poate , cam in cat timp l-ar putea gasi cei de la politie pe faptas ?
Buna ziua ! As vrea si eu sa va expun o problema si daca se poate sa imi dati un raspuns cat mai repede posibil .....
Acum 3 zile am trimis un colet cu un telefon in Germania cu scopul obtinerii unei sume de bani . Cu cumparatorul am facut in felul urmator : el mi-a trimis 30 euro banii de transport prin western union , urmand ca apoi sa imi dea si restul banilor , exact prin acelasi mijloc . Mentionez ca telefonul nu este un nokia 1100 , ci este un Iphone 5s 32GB neverlocked , ceea ce inseamna in jurul a 600 Euro , deci nu este o paguba de neglijat . Dupa ce am ridicat banii pe care mi i-a trimis , m-am dus la posta , am pus coletul , iar apoi respectivul nu a mai dat niciun semn de viata , nici pe mail nici la telefon .
Ce este de facut in acest caz ? Am vreo sansa sa ii fac o plangere penala sau e de natura civila ?#-o