avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Activitate ancas30

Activitate ancas30

Multumesc domnule gigipopa. Aceasta doream sa stim, institutiile competente pentru a manageria aceasta situatie.
Nu stiu daca au autorizatie de la asociatia de proprietari, dar : Legea 230/2007 Art. 42. - Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta fata de destinata initiala, conform proiectului initial al cladirii cu locuinte, se poate face numai cu avizul comitetului executiv si cu acceptul proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii.
Pe langa autorizatia de la asociatia de proprietari trebuia si acordul nostru. Conform acestei legi nu mai este necesara vechea cerinta de a cere acceptul la 50% +1 dintre locatari, ci doar a vecinilor directi.

Solicitati proprietarului spatiului sa execute izolarea fonica a peretilor

I-am rugat frumos sa faca ceva pentru a atenua zgomotul si mi-au spus ca nu ii intereseaza mofturile mele :) Exista vreo institutie unde m-as putea adresa pentru a rezolva aceasta problema?
Buna ziua!
As avea nevoie de parerea dumneavoastra despre ce actiuni pot intreprinde in mod legal in urmatoarea situatie. Locuim la parterul unui bloc, iar alaturi s-a deschis de cateva luni un salon de coafura. Problema este zgomotul pe care il fac angajatele, iar cel mai deranjant si imposibil de suportat este zgomotul de tocuri pe gresie, de dimineata si pana seara, inclusiv sambata si duminica. Le-am rugat sa gaseasca o solutie prin care sa atenueze zgomotul dar ne-au ignorat.
Patronii au cumparat apartamentul si l-au transformat din spatiu de locuit in spatiu comercial, construind de asemenea si un balcon. Din cate stim, trebuiau sa ceara semnaturi de la vecinii directi in plan orizontal si vertical. La noi nu au venit pt nicio semnatura...
Exista vreo actiune legala cu care as putea rezolva aceasta problema a zgomotului, care desi pare putin importanta, este extrem de deranjanta?
Va multumesc!