avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Activitate liviu1802

Activitate liviu1802

Răspuns la discuția Abuz dintre banca si angajator
Pentru inceput am facot o sesizare catre ITM si astept mai intai un raspuns din partea d-lor , considerand ca aceasta este o institutie cu scopul de mediere intre angajat si angajator.
OPC-ul nu se implica in problemele angajator angajat. Problema mea era referitoare la refuzul angajatorului de a-mi vira salariul in noul cont.
Bancile au sistemul electronic in asa fel incat daca nu esti de acord cu termenii si conditiile nu accepta tranzactia. Numai o lege care sa oblige bancile sa nu mai practice aceste clauze abuzive ar fi sansa de scapare insa pana atunci ma jegmanesc total. Angajatorul insa vireaza salariul tot in contul acesteia desi l-am anuntat in scris ca am schimbat contul si banca si de la ce data , salariul mi-a fost virat tot in contul cel vechi. In aceste conditii consider ca angajatorul imi face poprire pe salariu 100%. Unde trebuie sa ma adresez despre aceasta situatie, inainte de actiunea in judecata?

Va multumesc anticipat.
In urma unui credit in CHF , am ramas cu ratele mult in urma , iar acum sant executat silit , avand poprire pe conturi , iar acel comision de risc este de 2% din valoarea sumei totale pentru care am popriri si de aceea este egala cu 1/2 din salariu

Pe mine ma intereseaza cui sa ma adresez referitor la abuzul angajatorului
Lucrez la o societate de unde primesc salariul pe card. In urma infiintarii popririlor pe conturi in toata reteaua bancara , bancile cu care angajatorul are conventie , impun si comision foarte mare. O alta banca nu impune acest comision , insa angajatorul , nu are conventie cu aceasta , obliganduma sa primesc salariul tot la banca unde am primit pana acum salariul , si sa suport abuzurile bancii. Cui trebuie sa ma adresez pentru aceste abuzuri , si daca este legal , deoarece comisionul de risc este egal cu o jumatate de salariu , la care se mai adauga si poprirea de o treime din salariu , eu urmand sa lucrez doar pentru banca.