Georgy19 a scris:
Buna tuturor si La multi ani! Revin si eu cu doua intrebari, prima se refera la Drepturile reale, si anume, tinand cont de bibliografia de anul trecut, dupa care ne ghidam momenta, la Dreptul de proprietate privata inteleg ca nu intra si "Limitele exercitarii dr de propr privata" si "Modurile de dobandire", iar la proprietatea publica, de asemenea, nu intra in materie si modurile de dobandire a proprietatii si exercitarea dreptului de proprietate publica. In bibliografie nu sunt mentionate dar am zis sa va pun si voua o intrebare sa nu omit ceva, asa ca mai bine sa fiu 100% :D A doua intrebare este in legatura cu autorii dupa care invatati. Eu m-am hotarat la cartea lui Boroi si a lui Birsan (care a aparut recent), insa nu stiu pe care sa ma axez mai mult (exceptand Codul) :-/ Voi ce parere aveti, dintre cele doua? Va multumesc anticipat si spor in continuare la invatat!
Buna Georgy19.
Si eu sunt tot la drepturi reale (chiar astazi le-am inceput). Da conform bibliografiei de anul trecut nu avem limitele exercitarii si modurile de dobandire. Ca si suport de curs am cartea lui Boroi/Anghelescu/Nazat (am cumparat-o in decembrie, cuprinde legislatia in vigoare pana la 15 noiembrie 2013). Practic, urmand bibliografia actuala, la proprietatea privata avem:
Notiunea, atributele, posesie, folosinta, dispozitie (continutul dr. de prop. privata) si caracterele, dr. absolut, exclusiv, perpetuu.