medieribucuresti a scris:
Nu gasiti ca o mama ar trebui sprijinita si ajutata indiferent de situatie? Nu este vina mamei ca legal Dvs nu mostentiti in urma decesului tatalui vitreg. De ce sa fiti suparat pe mama? Totusi daca Dvs ati fost crescut si iubit de tatal vitreg ar putea face un gest de reparatie morala si sa mosteniti ambii frati in mod egal, donandu-va o parte din apartament astfel incat dupa moartea sa sa mostenti cote egale ca fratii. Pe de alta parte Dvs il mosteniti pe tatal natural.
De acord cu dumneavoastra , numai ca mama este la peste 300 km de mine si familia mea , nu sint suparat pe mama, fratele este linga ea din pdv geografic (7) km , tatal vitreg este inmormantat acolo , banii adunati de parinti pentru situatii deosebite au fost gestionati din banca de fratele meu , eu nu am stiut exact cati au fost si cum ia folosit pana in prezent si nu am avut acces la ei ,am facut in jur de 10 deplasari anul anterior (anul decesului tatalui) pentru a sta cu mama impreuna cu sotia , am cheltuit bani din veniturile familiei mele ....Mama si fratele , la momentul succesiunii nu au facut niciun gest de reparatie morala , intre timp mama s-a imbolnavit fiind destul de rau . Dupa decesul tatalui vitreg , fratele m-a dus la un notar care mi-a spus ca eu nu am nicio parte la aceasta succesiune , sa merg la tatal meu pe care nu l-am cunoscut , mama divortind cand eu aveam 4 ani si care a mai precizat ca mama ramane in intretinerea fratelui .Va multumesc