buun..inteleg ca e mai bine sa continui cu procedura de executare..de altfel, si eu si mama vrem sa se termine toate astea cat mai repede...totusi, ce nu a reusit si nici nu a vrut sa-mi explice executorul judecatoresc a fost: DE CE S-A FACUT REEVALUARE???? Cand in timpul procesului au fost facute deja doua evaluari (sau expertieze..ca nu mai stiu)- prima a fost "cu cantec" am contestat-o si s-a facut o noua expertiza a apartamentului...In ceea ce priveste actiunea executorului judecatoresc, am inteles de la mama ca discutia cu avocata ei a fost: se face re-evaluare numai si numai in conditiile in care mama are ceva de castigat, dar atat timp cat hotararea stabileste clar ca de fapt mama ramane numai cu aprox 30 000 RON indiferent cu cat se vinde partamentul CE ROST MAI ARE TOT CIRCUL ASTA? (cu riscul sa par paranoic, recunosc ca suspectez tot felul de aranjamente care nu urmaresc decat vinderea apartamentului cu un pret cat mai mare, in dauna mamei, astfel incat sa poata ramane toti cu cate o "felie" )
Si tare as avea nevoie de inca un sfat: pot merge la Inalta Curte de Casatie sa contest Hotararea judecatoreasca de partaj?La momentul emiterii acesteia situatia era de asa natura incat nu am avut cum sa fac apel. (imi cer scuze daca am reusit sa incurc toti termenii juridici dar recunosc ca nu ma pricep si nici nu stiu un avocat in Iasi specializat pe astfel de cazuri "incurcate").
Va multumesc pentru tot ajutorul acordat pana acum ..si de acum incolo. Daniel
mai intai: multumesc mult de mesaje. Acum sa va povestesc "en detail" tot.
Mai intai trebiuie lamutir faptul ca de fapt toata povestea are legatura cu partajul parintilor mei, dar eu sunt imputernicit prin procura de catre mama mea.
Parintii mei au divortat si s-a ajuns si la procesul de partaj. Dupa incheierea acestui proces de partaj, tatalui meu i-a fost atribuit apartamentul, cu obligatia de a plati mamei o sulta in suma fixa. A trecut un an si jumatate de la hotararea judecatoreasca dar tatal meu nu a platit inca sulta. Vazand acestea, din cauza unor evenimente precipitate, am stabilit ca ar trebuie sa incepem procedura de executare silita a tatalui meu. Astfel, mama a mers impreuna cu o avocata la un executor judecatoresc recomandat de catre aceasta avocata si s-a platit suma necesara initierii procedurilor de executare silita. Intre timp, au avut loc alte evenimente in urma carora am aflat mai multe detalii legate de implicarea avocatei mamei in procesul de partaj 9in urma acestor implicari mama mea a pierdut acest proces dupa cum am mentionat mai sus) si am aflat si faptul ca daca dupa doi ani de la emiterea hotararii judecatoresti nu se achita sulta, se rejudeca partajul. In urma noilor evolutii, am stabilit ca ar fi mai bien sa se opreasca proceura de executarea silita si am dori rejudecarea partajului. Precizez ca mama este plecata din tara si eu o reprezint avand procura de la ea. Dar eu sunt SINGURUL care are procura. Imediat dupa inceperea executarii silite a venit in tara si una din surorile mele care din proprie inititiva a mers si a platit la executorul judecatoresc reevaluarea aprtamentului. A FACUT ACEST LUCRU FARA SA MA CONSULTE. Mai trebuie sa precizez faptul ca intre mama mea si avocata ei nu exista un contract de reprezentare!!
Revenind la reevaluare, sora mea si avocata mamei au mers impreuna la executorul judecatoresc s-a realizat reevaluarea, a crescut valoarea apartamentului DAR MAMA MEA NU VA PRIMI NIMIC IN PLUS DEOARECE IN HOTARAREA JUDECATOREASCA S-A STABILIT O SUMA FIXA SI NU UN PROCENT!!!
Din toate aceste motive mentionate mai sus, doresc sa opresc executarea silita si doresc rejudecarea procesului de partaj (toate acestea cu acordul mamei). DAR EXECUTORUL JUDECATORESC SUSTINE CA ACEASTA PROCEDURA NU MAI POATE FI OPRITA!!!!
Avand in vedere aceasta situatie FOARTE complicata, ce ne puteti sfatui pe mine si pe mama?? Doresc sa precizez ca aceeasi avocata i-a dat sfaturi eronate si indrumari incomplete mamei in mai multe prilejuri si de asemenea refuza sa dea detalii legate de acest proces si de toate aceste proceduri desi SUNT REPREZENTATNTUL LEGAL AL MAMEI MELE.
as dori sa stiu daca pot opri aceasta procedura chiar daca intre timp altcineva din familie - fara sa aiba nici o legatura si nici o calitate in acest caz - a platit reevaluarea apartamentului, procedura in urma careia a crescut valoarea apartamentului?
Ce trebuie sa fac in acest caz pentru oprirea executarii silite si pentru tragerea la raspundere a persoanelor care au platit reevaluarea si a executorului judecatoresc care a acceptat bani de la aceste persoane? Va multumesc mult de tot!
As dori sa stiu care este posibilitatea de a opri procedura de executare silita pe care tot eu am initiat-o in urma neplatii sultei in urma unui proces de partaj.:-/.Va multumesc anticipat pentru ajutor. Daniel
Din pacate "amiabil" nu exista in acest caz. Inainte de a se ajunge la executarea silita, i-am prezentat alte variante pentru a se rezolva lucrurile. Ca sa intelegeti cu ce fel de om avem de-a face: din 1995 incoace ne-a dat in judecata de mai multe ori pe mama, pe mine, pe surorile mele si pe unul din cumnatii mei pentru jaf, furt, distrugere. Pe mama o da in judecata de fiecare data cand afla ca e in tara...motive? Furtul a 4 borcane, 2 paturi din lana, 1 oala ..si altele.Pe mine m-a dat in judecata pentru furtul mobilei cand mobile a cumparat din banii mei si ai surorilor mele si avem acte pentru ea!! Bineinteles, toate aceste procese s-au incheiat cu hotarari ale instantelor favorabile noua. Imediat dupa inceperea procesului de partaj, a hotarat ca el este proprietar (desi nu exista nici o hotarare in acest sens) si a schimbat incuietoarea la usi in mai multe randuri, a chemat Politia si m-a acuzat ca vreau sa intru in casa cu forta! Si culmea POLITIA PE MINE MA CHEMA SA DAU DECLARATII!!
Deci, dupa cum se vede nu prea se poate face nimic. Cat despre trecerea celor 3 ani, deja s-a inceput actiunea de executare silita. Oricum, poate ca daca mai incerc sa cer reintegrarea va mai trece ceva timp si am sa gasesc un loc unde sa stau pentru ca in acest moment nu am unde merge. Multumesc oricum de sfaturi.
Va multumesc mult pentru raspunsuri. Hotararea de partaj spune ca i se atribuie aprtamentul tatalui mei din cauza sanatatii sale precare si a faptului ca a dovedit ca a platit mai mult la aoartament, il obliga sa ii plateasca mamei sulta pana la data de 14.03.2006 (ceea ce nu a facut), se hotaraste iesirea din indiviziune, dar nu precizeaza nimic altceva.
Inteleg faptul ca are dreptul sa ceara evacuarea mea, dar poate refuza sa ma primeasca in casa daca nu exista o hotararea judecatoreasca de evacuare??
Mi s-a spus ca pot cere reintegrarea in apartamentul tatalui meu. Cum se poate face acest lucru?
Am urmatoarea problema:
Parintii au divortat in 1995, iar eu si surorile mele am ramas in grija mamei.
In 2003, tatal meu incepe proces de partaj. Procesul se termina in 2006.
Mama si surorile mele sunt plecate In italia din 2005, iar eu am procura de la mama pentru a o reprezenta in toate litigiile.
Imediat dupa terminarea partajului, tatalui meu ii este atribuit apartamentul cu obligatia de a-i plati mamei sulta, ceea ce el nu a facut nici pana acum. Din acest motiv (neplata sultei) am inceput executarea silita, in ianuarie 2007. Dar, eu fiind singurul ramas in tara, si fiind si reprezentant legal al mamei mele, tatal meu a incercat anul trecut sa imi deschida proces de evacuare dar nu a avut nici un rezultat, iar astazi, tatal meu beat fiind (fac precizarea ca tatal meu este in evidentele Spitalului clinic de psihiatrie SOCOLA Iasi ca suferind de Epilepsie Grand Mal cu tulburari psihice intercritice de tip discomportamental si elemente deteriorative psiho-cognitive, dar cu toate acestea consuma bauturi alcoolice si barbiturice, contrar tratamentului medicamentos prescris de medici) m-a atacat si a spus ca ma da afara din casa deoarece el este proprietar. Am anuntat Politia dar cand reprezentantii Sectiei de politie au ajuns mi-au zis ca tatal meu are dreptul sa ma dea afara din casa deoarece este singurul proprietar.
De aceea, as dori sa stiu daca tatal meu are acest drept, desi nu respectat hotararea judecatoreasca si nu a achitat mamei mele sulta? Exista un articol de lege sau o lege care sa-i dea tatalui meu acest drept?Exista vreo solutie in acest caz?