Multumesc mult, vom face contestatie.
Am primit decizia de la casa de pensie, negativa...in care ni se spune ca meseria de motopopist nu se incadreaza cf HG 1223/1990 in grupa a doua de munca; desi in acesta hotarare se stipuleaza clar ca tot personalul muncitor se incadreaza in grupa a doua >>daca vreti va trimit eventual HG1223/1990; si ca cf Ordinului nr 50/1990 punctul 7 meseria avuta de tatal meu nu poate fii incadrata in grupa a doua>
Daca imi puteti spune daca acest raspuns negativ are temei legal...si ca cf acestui Ordin nr 50/1990 , punctul 7 nu poate beneficia de grupa a doua.
Ce primeaza in acst cas HG 1223/1990 sau acest Ordin 50/1990 punct 7.
Suntem la a 4 a tentativa de depunere a dosarului de pensie...si tot un raspuns negativ am primit...cum ca perioada de lucru in grupa a 2 nu poate fii luata in considerara pentru ca meseria avuta atunci" motopompist" nu e considerata ca facnd parte din grupa a doua de munca...desi avem de la societatea la care a lucrat incepanad cu 1977 pana in 1992 , HOTARAREA GUV .1223/1990
Nu mai stim ce sa facem...a redespus dosaru de 4 ori pana acum...si tot negativ este raspunsul...
In decizia primita de refus: se spune ca dupa verificarile efectuate si coroborat cu pct 7 din Ordinul MMOS NR 50/1990 , ca meseria avuta nu poate fi incadrata la gr 2 a de munca, si ca HG 1223/1990 se adreseaza personalui muncitor si tehnic care prin natura sarciniilor de munca si-au desfasurat activitatea in " conditii grele de munca", cu efort fizic ridicat, munca prestata 10-12 ore pe zi.
Am fost si in audienta la Directoarea de la casa de pensii din Calarasi; care nici nu a vrut s astea la discutie cu noi...si care ne-a spus sa facem contestatie daca nu ne multumeste raspunsul primit, si ca contestatia poate dura in jur de 2 ani.
Daca ne puteti indruma sau daca puteti sa ne spuneti daca raspunsul primit este legal sau daca putem face contestatie...
Va multumesc
Va multumesc, spuneti-mi , va rog,el a trimis dosaru, insa dosaru se pare ca nu a fost acceptat pentru ca pe adeverinta de grupa 2; este trecuta o meserie care se pare ca azi nu mai exista: mecanic motopompist; ce se poate face in aceasta situatie? Ma puteti ajuta?
Multumesc anticipat
De fapt meseria exista, insa aparent nu este inclusa la grupa a doua; cu toate ca pe adeverinta si pe carte de munca este trecuta la grupa a doua.
Multumesc
Tatal meu este nascut in iunie 1953; are 35 ani de munca(CARTE DE MUNCA) din care: *9 luni de somaj;
* 21 de ani si 5 luni grupa 2 de munca- are adeverinta pt aceasta perioada
* 2 ani de munca ; -adevrinta ;cond grele de munca"
* plus ultimi 2 ani de munca- la fel are adeverinta
Ati putea sa imi spuneti daca se poate pensiona anticipat?