avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Activitate amarius86

Activitate amarius86

Vorbeam de mita pentru ca , citez "o sa platesc oricat e nevoie sa te bag in puscarie"
Probabil nu are importanta asta, patronul este de etnie roma.

Legat de fapta facute de mine, recunosc ca sunt vinovat si daca trebuie platita vreo amenda sau daca e ceva, asta e, sunt vinovat.

Dar nu vreau sa se ajunga prin alte moduri la decizia de a plati eu suma pe care o cere el.
Deci sa inteleg urmatoarele
1. Daca poate dovedi ca am luat acei 10.000 euro exista posibilitatea de comdamnare + sa platesc 10.000 euro? (el nu zice am am luat banii astia, el doar vrea despagubiri)

2. Daca nu are dovezi, pentru ca in mod normal nu am luat acei 10.000 euro, sunt doar bani pe care el i vrea de la mine sa imi faca rau, eu ce pot sa cer daca castig procesu? Pot sa cer despagubiri, bani pentru stresu provocat sau cheltuielile de judecata + alte cheltuieli?

3. Pentru ca traim in Romania si sa zicem ca o sa castige procesul dand mita, ce pot sa fac?
Simplu vanzator, incasam banii pe produse. Altceva nimic. Produse nu am luat, singuru lucru facut in 5 ani a fost acesta, nu am marcat pe casa de marcat cateva produse in valoare de 1000 lei, bani pe care iam luat eu si care iam restituit patronului dupa cateva zile.
Legat de latura penala, cum spuneti dvs ca ar trebui sa ma preocupe mai mult. Care este cel mai grav lucru ce il pot pati? Pana acuma nu am avut niciodata probleme cu politia, vorba aia, curat ca lacrima.
Atata timp cat cei cu care am lucrat declara ca nu am luat niciodata nimic in 5 ani, ajuta cu ceva? Pe langa asta, daca eu as fi furat 10.000 euro, nu cred ca nu ar fi observat pana acuma ca lipsesc 10.000 euro.
A facut declaratii ca din banii furati am cumparat o masina pe cand eu am masina din 2004, deci nu lucram acolo.
Totusi, daca eu m-am impacat cu el, pentru ca am luat banii (nu din caserie, ci nu am marcat pe casa ce am vandut) nu ar trebui politia sa se autosesizeze si eventual ei sa imi dea o amenda, etc.
Asa, las si eu 100 lei pe o masa, urmaresc cine o ia, a 2a zi ma duc la om sa imi dea banii inapoi si dupa 1 saptamana il dau in judecata si cer cati bani am eu chef.

Ce ma intereseaza mai mult este daca intradevar poate castiga incat sa se ajunga sau dau eu din buzunar acei 10.000 euro doar pentru ca asa vrea el.
Imi cere despagubiri de 10000 euro nu 1000 euro. Banii restituiti sunt 1000 lei.
Eu nu inteleg de ce ar cere 10000 euro. Pentru ce? Am luat 1000 lei, am dat 1000 lei inapoi, de ce ar cere mai 44000 lei? Pentru ce sa ii dau eu atatia bani daca am dat inapoi suma pe care am luat-o?
Mi se pare o suma exagerata.
Buna
Problema mea este urmatoarea.
Am lucrat 5 ani intr-un magazin, toate bune si frumoase pana cand am avut nevoie de bani si am luat 1000 lei din magazin, netrecand ceva pe casa de marcat. Patronul a vazut pe camere ca nu am marcat si a zis ca daca nu i dau banii inapoi ma da la politie.
Eu iam dat banii inapoi, el a scris pe o hartie ca ne impacam daca i dau banii inapoi si nu o sa ma dea la politie, a semnat si toate bune si frumoase.

Dupa 1 luna am fost chemat la politie ca patronul ma da in judecata si cere despagubiri de 10000 euro.
A "cumparat" martori care sa spuna ca eu vindeam marfa mai scump decat era pretul real (daca ar fi fost asa, aici furam clientii nu pe el). Daca furam clientii asa, trebuia in primu rand sa vada el pe bon ca am batut mai mult sau clientii sa vada ca pe bon e o suma si eu am cerut mai mult si sa vina atunci la mine sau sa ma dea la politie nu dupa 2-3 ani.
Eu am 2 martori care au lucrat cu mine si care nu au vazut niciodata sa fac lucruri de genu asta.
Patronul venea in fiecare seara sa ii predau banii si nu au fost niciodata probleme in astia 5 ani cat am lucrat, inafara de ziua cand nu am batut pe casa si a vazut pe camere. El vedea tot timpu ce se intampla pentru ca el lucra la alt magazin tot al lui si avea un monitor separat unde se vedea ce se intampla in magazinu unde am lucrat eu.
Acuma ce e de facut? De ce imi cere acesti 10000 euro despagubiri daca eu iam platit suma ceruta si a semnat ca iam dat banii.
Ce se poate intampla? Daca am fost dat in judecata, poate el sa castige procesu ca eu sa ii dau acei 10000 euro? Ma amenintat ca ma baga in puscarie.