avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Activitate MariusAdrian

Activitate MariusAdrian

Legea 571/2003 privind Codul fiscal prevede la art.155 alin. 6 ca nu este obligatorie semnatura si stampila pe factura. Insa Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1850/2004, abrogat prin Ordinul 3512/2008 prevede la pct. 2 din Anexa ca:
'' documentele justificative trebuie sa cuprinda printre altele si numele si prenumele, precum si semnaturile persoanelor care raspund de efectuarea operatiunii economico-financiare, precum si alte elemente menite sa asigure consemnarea completa a operatiunilor efectuate''.
Prin urmare, imi exprim opinia potrivit careia factura trebuie completata cu toate datele cerute de formular si trebuie materializata si semnaturile furnizorului si clientului, precum si stampilele acestora, acolo unde este cazul. Cat priveste neconcordanta dintre Legea 571/2003 si Ordinul 3512/2008 sau invers nu mai reprezinta de mult un element de noutate.
Contractul de munca este incheiat abuziv, fara a se evidentia salariul normal pe care il primesc ca plata, luna-de-luna, ci in acesta este trecut un salariu mult mai mic. Implicit obligatiile sunt stabilite si virate in raport cu salariul din contractul de munca. Intre timp am iesit la pensie. Se poate modifica carnetul de munca cu salariul real si pe care l-am primit?
Răspuns la discuția Pensia de intretinere
Cine ma lamureste?! Se poate plati pensia de intretinere direct de catre debitor, fara a mandata unitatea sa-i retina pe statul de plata sumele respective cu titlu de intretinere, chiar daca unitatea unde lucreaza a primit ordonanta de infiintare a popririi? Exista vreo incompatibilitate?