avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Activitate mariusbidu74

Activitate mariusbidu74

Discuție Probleme credit
Buna seara! Apelez la dvs. poate ma puteti indruma.
In anul 2006 am facut un credit BCR in valoare de 10000 euro, dar pentru o persoana cunoscuta. Timp de 2-3 ani ratele mi-au fost platite fara intarzieri de catre aceasta persoana, insa din 2010 a inceput calvarul pentru mine. Nu mai platea la timp, avea intarzieri foarte mari, iar acum doua saptamani am primit o notificare de executare silita pentru suma neachitata de peste 200 zile.
Problema e ca nu detin bunuri pe numele meu si stiu ca se va ajunge la poprire din salariu
O alta problema pe care am incercat sa o rezolv cu BCR este aceea ca la data incheierii contractului eu lucram la o societate particulara pe un salariu bun, iar dupa un an mi-am pierdut slujba si acum sunt profesor la un liceu de stat. Rata este de 840 ron iar salariul meu de nici 1000 ron. Cu toate aceste nu am obtinut decat o restructurare de credit pentru 11 luni si atat.
Inafara de faptul ca asi dori sa stiu pe ce cai legale imi pot recupera banii de la persoana careia i-am facut creditul#-o asi dori sa stiu daca BCR-ul procedeaza legal in cazul meu, mai ales ca dobanda este una foarte mare si mai ales ca in cazul in care ajung la poprire din salariu, aceasta nu poate fi mai mare de 1/3 din acesta.
Dovezile ca nu eu am beneficiat de banii pentru care am facut creditul sunt acelea ca am cativa martori, chitantele platite de persoana respectiva eliberate pe numele dainsei si o convorbire telefonica in care recunoaste faptul ca a beneficiat de bani.
Va multumesc.