avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Activitate paulio

Activitate paulio

mai am o intrebare. pana la momentul la care fac contestatie sunt obligat sa ii dau asigurarea sa isi repare masina?
nu, din pacate nu am casco.

mai am ceva de adaugat. declaratia mea poate fi sustinuta de un martor, pasager la mine in masina pe cand declaratia lui nu poate fi sustinuta de nimeni.
Buna seara,

Am si eu nevoie de ajutor pentru situatia de mai jos.

Am fost implicat intr-un accident usor cand conduceam pe banda 2 iar un alt conducator la aprox. 10 metri in fata mea pe banda 1, in acelasi sens de mers. In fata conducatorului nr.2 a franat un al 3-lea iar conducatorul nr.2 a franat si a intrat pe banda 2 (banda pe care circulam) fara sa se asigure (si-a manifestat intentia de a schimba directia de mers prin folosirea semnalului luminos dar fara sa respecte distanta de 50 de metri inaintea manevrei asa cum este specificat in codul rutier). In urma celor de mai sus l-am tamponat usor in spate pe nr.2. Masinile noastre au fost avariate astfel: ambele necesita barile revopsire, a mea, din fata are zgarieturi intre numar si coltul din drepta, a lui, in spate, zgarieturi intre numar si coltul din stanga.

Pentru ca nu si-a recunoscut vinovatia am mers la politie unde conducatorul nr. 2 a declarat ca circulam pe aceeasi banda, iar agentul constatator neluand in calcul si declaratia mea m-a considerat vinovat pentru ca nu am pastrat distanta fata de autoturismul din fata si m-a sanctionat cu amenda contraventionala de 320 de lei si puncte de penalizare, decizie pe care vreau sa o contest.

Astfel vazandu-mi linisit de drumul meu m-am ales si cu amenda si cu puncte de penalizare si cu timp pierdut si va trebui sa imi vopsesc bara pe banii mei (vopsirea costa undeva intre 500 si 1000 lei).

Ce pot sa fac in situatia asta? Am vreo sansa sa ma considere vreo instanta nevinovat? [EDITAT]

Intre timp, daca fac contestatie, trebuie sa ii dau copie de pe asigurarea mea RCA conducatorului numarul 2 pentru a-si repara masina, trebuie sa platesc si amenda?

Multumesc anticipat