Buna,ma ocup de motociclete,mai exact de vanzarea lor ocazionala,deocamdata.Motocicletele fiind aduse din Italia.Vreau sa ma ocup numai de asta dar am intampinat o problema si anume ca nu mai pot aduce moto in tara( in calitate de pers fizica) din cauza unei legi date de catre italieni prin care radierea pt export a unei masini sau moto se face numai daca se prezinta o dovada a exportarii acestuia in export,o dovada defapt. Ar mai fi posibilitatea de a face transcriere dar costa prea mult. Acuma as vrea sa stiu ce fel de firma trebuie sa deschid,mai e de precizat ca tranportul o sa se faca cu autoutilitara de 3,5t.
Buna,am vazut in ultimul timp la tv,pe net ca UE s-a pronuntat cu privire la taxa de mediu din 2012 cum ca ar fi ilegala.Pe mine ma intereseaza daca aceasta decizie ma ajuta sa imi transcriu masina pe mine.Masina a fost cumparata de noua din Romania in 2006 si nu s-a platit taxa.Pot oare sa o transcriu pe mine fara sa platesc acuma?
Buna,am cumparat o masina din strainatate pe care am inmatriculata platind timbrul de mediu (1700e). Am dat statul in judecata si am castigat.Ideea e ca eu am vandut masina dar inca nu a trecut-o noul proprietar pe numele lui (motive financiare). Acuma urmeaza sa treaca masina pe el,mai pot recupera banii daca masina nu este trecuta pe mine?
P.S. In aceasta faza viitorul proprietar nu e inpotriva,e o rudenie si nu vrea sa o vanda curand,iar de cand am patit eu taxa si pana acuma atrecut ceva timp si sa diminuat.
Buna ziua,din nefericire am pierdut talonul masinii.Problema e ca urma sa o trec pe numele meu,eu fiind trecut la rubrica 'instrainat catre'.Cand merg sa declar pierdut talonul,pot sa merg fara vechiul proprietar?Pe noul talon imi trebuie din nou semnatura vechiului proprietar?